Erdogan:Kosovo je moja druga zemlja

Prizren -- Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan na skupu pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova rekao da je Kosovo njegova druga zemlja.

Izvor: Beta
Podeli

Govoreći na skupu u Prizrenu, zajedno sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Kosova Hašimom Tačijem, turski premijer je rekao da kulture Turske i Kosova mogu biti drugačije, ali da njihovi građani pripadaju istoj zemlji.

"Draga braćo i prijatelji, imamo zajedničku istoriju kulture i civilizacije. Nemojte zaboraviti, Turska je Kosovo i Kosovo je Turska, mi smo toliko bliski, tako da je i autor turske himne Mehmet Akif Ersoj sa Kosova, iz Peći", rekao je Erdogan.

Premijer Kosova Hašim Tači zahvalio je turskom premijeru na izuzetno bliskoj i svestranoj saradnji i poručio da će odnosi između dve zemlje uvek biti odlični.

Tači je podsetio da je Turska bila prva država koja je priznala nezavisnost Kosova.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da su građani Kosova i Turske, Albanci i Turci, bratski narodi koji se angažuju na izgradnji svoje budućnosti.

Turski premijer je danas na Kosovo doputovao sa delegacijom od 600 članova, među kojima su većina ministara Vlade Turske, kao i poznati preduzetnici i predstavnici javnog života.

strana 1 od 109 idi na stranu