HR: Glumica preminula nakon udesa

Zagreb -- Hrvatska glumica Dolores Lambaša (32) umrla je oko 14 časova od teških povreda koje je zadobila u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći.

Izvor: Beta
Podeli

Nesreća se dogodila jutros kod Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji prilikom sudara dva vozila. Lambaša je zadobila teške povrede opasne po život zbog kojih je bila i operisana u bolnici u Slavonskom Brodu, nakon čega je i preminula, potvrđeno je novinarima u bolnici u Slavonskom Brodu.

U nesreći su lakše povređeni glumac Stojan Matavulj, koji je vozio putnički automobil u kojem se nalazila Lambaša, i vozač drugog automobila. Policija je protiv Matavulja (52) podnela krivičnu prijavu zbog sumnje u krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće.

Policija je saopštila da se nesreća dogodila oko 6.30 na auto-putu A3 oko 30 kilometara od Slavonskog Broda u smeru prema Zagrebu, kada je Matavulj kao vozač nisana varaždinskih registracija zbog nedržanja dovoljnog razmaka udario u zadnji kraj folksvagen poloa koji je vozio ispred njih.

Od siline sudara oba vozila su izletela s auto-puta i prevrnula se na krov, a Lambaša je ispala iz vozila.

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. Bila je hrvatska televizijska, filmska i pozorišna glumica. Imala je glavne uloge u nekoliko hrvatskih serija.

U nagrađivanom filmu "Verujem u anđele" Nikše Sviličića igrala je glavnu žensku ulogu.

Region

Bez dogovora o "Sejdić-Finci"

Bukurešt -- Sastanak političkih lidera iz Federacije Bosne i Hercegovini, koji je održan u Budimpešti, završen je bez dogovora o modelu realizacije presude "Sejdić-Finci".

Region četvrtak 31.10. 19:43 Komentara: 2

HR: Štrajk lekara još traje

Zagreb -- Štrajk hrvatskih lekara traje već 44 dana, a najverovatnije ni danas neće biti okončan jer sindikalni čelnici ne očekuju potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Region četvrtak 31.10. 14:33 Komentara: 0
strana 1 od 151 idi na stranu