Mere MMF koje nas bacaju na kolena

Predsednik DSS Vojislav Koštunica ocenio je da ekonomske mere koje je jutros predstavila Vlada Srbije nisu njene, već mere MMF-a koje Srbiju "bacaju na kolena".

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2013.

14:30

Default images

"Ubrzo će se pokazati da ovo nisu mere za spas srpske ekonomije, nego naprotiv da će ove mere posrnulu srpsku privredu baciti potpuno na kolena", piše u izjavi Koštunice, bivšeg premijera.

"Predstavljene ekonomske mere nisu mere Vlade Srbije, nego su to mere MMF. A koliko MMF radi u interesu Srbije najbolje može da se vidi iz činjenice da je Vlada kojom sam predsedavao zahvalila MMF-u na saradnji i prekinula aranžmane sa MMF-om", naveo je predsednik DSS.

Po njegovim rečima, srpska privreda ima sistemsku grešku koja joj je nametnuta od pogrešne politike kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

"Više Srbija izgubi od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nego što bilo koje ekonomske mere mogu da donesu. Kada se udruže ekonomske mere MMF-a koje prihvata Vlada Srbije i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju onda je gotovo izvestan slom srpske ekonomije. Vlada Srbije je trebalo da otvori javnu raspravu o ekonomskim merama, a ne da se sa MMF-om dogovora o ekonomskim merama", naveo je on.

Koštunica je ocenio da Srbiji treba nova ekonomska politika oslobođena pre svega "vazalnog odnosa prema Evropskoj uniji i oslobođena štetnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodao da će tek tada srpska privreda početi da se oporavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: