"Pobunjenici jedu ljudska srca"

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem izjavio je da njegova vlada ratuje sa ekstremistima poveznim sa Al Kaidom koji "jedu ljudska srca".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

23:17

Default images

Njihove napade je uporedio sa terorističkim napadima na SAD, 11. septembra 2001. godine.

U obraćanju pred Generalnom skupštinom UN, Mualem je rekao da ekstremisti "jedu srca, komadaju ljude dok su još živi, a onda njihove udove šalju članovima porodica".

Mualem je optužio SAD, Britaniju i Francusku da su sprečile da se saopšti ko je istinski počinilac hemijskog napada u predgrađu Damaska, za šta je on optužio pobunjenike.

Teroristi koji se bore protiv režimskih snaga dobijaju hemijsko oružje, istakao je Mualem, ali nije precizirao koja zemlja ih snabdeva, prenela je agencija AP.

Mualem je uporedio "invaziju stranih terorista" širom Sirije sa napadima na SAD 11. septembra 2001. godine.

"Stanovnici Njujorka su bili svedoci razaranja koje je načinio terorizam i sagoreli su u vatri ekstremizma i krvoprolića - isto tako i mi sada patimo u Siriji", naglasio je Mualem.

Mualem se zapitao i kako je moguće da neke zemlje koje su "napali isti teroristi kao i Siriju, tvrde da se bore protiv terorizma u svim delovima sveta, a to podržavaju u mojoj zemlji", prenela je agencija Rojters.

Savet bezbednosti UN je u petak usvojio rezoluciju kojom se sirijski arsenal hemijskog oružja stavlja pod međunarodnu kontrolu, podržava plan političke tranzicije u Siriji iz juna 2012. i poziva na što skorije održavanje međunarodne konferencije radi njegove implementacije.

Neredi u Siriji izbili su u martu 2011. godine i prerasli u sukob koji je, prema podacima UN, odneo više od 100.000 života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: