CG pozdravila rezoluciju o Siriji

Vlada Crne Gore pozdravila je usvajanje rezolucije Saveta bezbednosti UN o Siriji u vezi sa eliminisanjem programa hemijskog oružja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

20:59

Default images

Rezolucijom se šalje i jasna poruka da upotreba hemijskog oružja predstavlja pretnju međunarodnom miru i stabilnosti i demonstrira opredeljenost međunarodne zajednice da će adekvatno odgovoriti na upotrebu hemijskog oružja”, navela je Vlada Crne Gore.

Ovim je, kako je saopšteno, potvrđena i opredeljenost Crna Gore da, kao članica Saveta UN za ljudska prava, ostane privržena univerzalnim vrednostima koje deli sa svojim međunarodnim partnerima iz EU I NATO-a u pogledu zajedničke spoljne i bezbednosne politike u odnosu na globalne pretnje.

“Podsećamo da podržavanjem zajedničke izjave o Siriji, kao i podrškom Rezoluciji 2118, Crna Gora nastavlja da daje konzistentnu i principijelnu podršku međunarodnim naporima u traženju političkog rešenja za upotrebu hemijskog oružja u Siriji”, navela je crnogorska vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: