Da diplome ne budu karte za odlazak

Ministar Vanja Udovičić izjavio da je zadatak države da stvori više šansi za mlade kako studenti svoje diplome ne bi gledali "kao kartu za odlazak iz Srbije".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.09.2013.

19:16

Default images

"Radimo na tome i zapošljavanje mladih je prioritet ove Vlade. Nema brzog rešenja i ne mogu se svi problemi rešiti preko noći, ali ja pozivam sve da krenemo da radimo, stvaramo novi sistem u kojem su mladi deo rešenja, a ne deo problema. Zato sve molim da stvore uslove da mladi na diplomu ne gledaju kao na kartu za odlazak iz Srbije", rekao je ministar sporta i omladine na svečanosti povodom početka studija nove generacije studenata Fakulteta organizacionih nauka.

Ministar Udovićić je mladima poručio da idu u svet i da se usavršavaju, ali i da se vrate i pomognu Srbiji da bude onakva u kakvoj žele da žive.

"Potrebni ste nam", rekao je Udovičić i dodao da nema više vremena za čekanje, jer mladi nisu samo budućnost države, već i njena sadašnjost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: