Peticija za Zakon o nestalim bebama

Beograd -- Udruženje "Roditelji nestalih beba Srbije" počelo je akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom će zatražiti donošenje zakona o nestalim bebama.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prikupljanje potpisa se sprovodi u okviru kampanje "Da više nikada nijedna beba ne nestane", a cilj Udruženja je da prikupi 30.000 potpisa, kako bi moglo da predloži Skupštini Srbije predlog zakona o ukradenim bebama.

Štandovi za prikupljanje potpisa biće postavljeni u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu i ispred tržnog centra "Ušće", u naredna tri dana, od devet do 20 sati.
Prikupljanje potpisa organizovano je i u Vranju, kao i ispred Doma sindikata u Kruševcu.

Zdravka Memarović koja je angažovana na štandu za prikupljanje potpisa u Knez Mihailovoj ulici, rekla je Tanjugu da je cilj da se prikupi što više potpisa kako bi se stalo na put nestajanju dece, što je "kriminal kao i trgovina ljudima".

Ona je dodala da je cilj akcije da se prikupe potpisi i da prestane krađa beba prilikom rođenja, koja se, kako je rekla, dešava već godinama i mnogim ljudima.

Prvih 3.500 potpisnika peticije za donošenje zakona o nestalim bebama dobiće na poklon knjigu Miše Ristovića "Rođeni da nestanu".

Info

Deo Kosovske Mitrovice bez struje

Kosovska Mitrovica -- Stanovnici nekih naselja u Kosovskoj Mitrovici ostali su bez struje jer su Albanci iz sela Vidomirić oštetili trafostanicu Mali Zvečan, kažu iz Elektrokosmeta.

Kosovo ponedeljak 30.09. 23:58 Komentara: 3

Maduro proteruje diplomate SAD

Karakas -- Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je vlada donela odluku da protera trojicu američkih diplomata za koje navode da su pomagali opoziciju.

Svet ponedeljak 30.09. 23:32 Komentara: 4
strana 1 od 1323 idi na stranu