Libija i Grenada priznale Kosovo

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je danas da su Libija i Grenada odlučile da priznaju nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 25.09.2013.

18:49

Default images

Grenada je 102. država koja je priznala Kosovo, objavio je ranije danas na Tviteru ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.

Kosovski mediji navode da je Libija 103. država koja je priznala nezavisnost Kosova, a to je potvrdio večeras za prištinske medije zamenik ministra inostranih poslova Kosova Petrit Seljimi.

Seljimi je vest o priznanju Kosova potvrdio za Radio-televiziju Kosova, prenosi portal RTK.

Iz kabineta premijera Kosova Hašima Tačija je saopšteno da je tokom dana imao susret sa premijerom Libije Ali Zeidanom, koji je potvrdio
zvanično priznanje Kosova od njegove zemlje.

Dvojica premijera su se saglasili da u bliskoj budućnosti uspostave diplomatske odnose i razmene ambasadore, navodi se u saopštenju iz
kabineta Tačija.

Hodžaj je prošle nedelje najavio da će još tri države uskoro priznati Kosovo.

Kosovska ministarka za integracije Vlora Čitaku rekla je televiziji Kohavizion da je kosovskoj delegaciji u Njujorku vest saopštio predstavnik Grenade, ostrva u Karibima sa teritorijom od 344 kvadratnih kilometra i oko 110.000 stanovnika.

Granada je karipsko ostrvo na kojem živi oko 90.000 ljudi, nalazi se oko 160 kilometara severno od Venecuele i deo je britanskog Komonvelta.

SAD su 1983. godine vojno intervenisale u Grenadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: