MUP: Novaković hteo da pobegne

Poslanički klub DS u Skupštini Vojvodine optužio je policiju da je člana te stranke Borislava Novakovića uhapsila u bolnici. MUP: Novaković pokušao da pobegne.

Izvor: Beta

Sreda, 25.09.2013.

09:33

Default images

"Borislav Novaković je u pritvor odveden iz zdravstvene ustanove u kojoj se nalazio na lečenju, što predstavlja zatiranje ljudskih prava", navodi se u saopštenju DS-a.

Mediji su pre petnaestak dana pisali da je Novaković primljen u Institut u Sremskoj Kamenici zbog problema sa srcem, a prema saznanjima medija, on je juče bio na terapiji u bolnici i tada je priveden.

DS je u saopštenju optužio centralne vlasti da pokušavaju "silom" da dođu na vlast u Skupštini Vojvodine, u kojoj ubedljivu većinu ima DS s koalicionim partnerima - Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Savezom vojvođanskih Mađara.

"Kriminalizacija pokrajinskih vlasti neće im poći za rukom, baš kao što ni devedesetih godina prošlog veka nije bila uspešna satanizacija Demokratske stranke koju su sprovodili učitelji onih koji danas u Srbiji pokušavaju da uvedu jednoumlje", navodi se u saopštenju.

Poslanički klub DS je dodao da je uveren u nevinost Borislava Novakovića.

S druge strane, kako Tanjug saznaje u MUP-u, šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine izbegavao je hapšenje zbog čega je juče priveden u Jodnoj banji kod Novog Sada.

Kako je Tanjugu rečeno, Novaković noć uoči hapšenja nije bio kod kuće, već je spavao kod prijatelja, nakon čega je otišao u Jodnu banju "kako bi pokušao da se zaštiti od hapšenja i da zametne trag". "Novaković nije uhapšen u Institutu Sremskoj Kamenici, kako su preneli pojedini mediji, već u Jodnoj banji nadomak Novog Sada", rečeno je Tanjugu u MUP-u. Novaković je priveden juče, zajedno sa vlasnikom Industrije mesa "Matijević" Petrom Matijevićem, vlasnikom "Aleksandar gradnje" Vojislavom Gajićem i još pet osoba.

Oni su optuženi da su malverzacijama oštetili budžet grada Novog Sada za 1,3 miliona evra.

Borislav Novaković je bio gradonačelnik Novog Sada od 2000. do 2004. godine, a potom i potpredsednik Skupštine Vojvodine i direktor Zavoda za izgradnju grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: