SPS: Izbori za Beograd na proleće

Beograd -- Član Gradskog veća Beograda iz SPS Nikola Nikodijević izjavio je da se socijalisti zalažu za to da se sledeće godine na proleće održe izbori za grad Beograd.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

On je najavio da će već do sutra početi razgovori sa SNS i drugim stranakama u Skupštini grada o daljem funkcionisanju gradske vlasti i istakao da su svi modaliteti mogući i da će onaj koji budu smatrali najsvrsishodnijim i primeniti.

On je precizirao da su to - prekomponovanje vlasti sa ograničenim rokom do proleća sledeće godine, uvođenje privremenih mera ili prekomponovanje vlasti na tri ili šest meseci.

"Naš predlog je da sledeće godine budu izbori, a da li će biti prekomponovanja na tri ili šest meseci ili privremena uprava su modaliteti o kojima ćemo razgovarati. Već sutra počećemo razgovore sa partnerima o modalitetima funkcionisanja Beograda i odluka će svakako biti u najboljem interesu Beograđana", rekao je Nikodijević.

On se istovremeno zahvalio dosadašnjim koalicionim partnerima i gradonačelniku Draganu Đilasu na saradnji, rekavši da je mnogo stvari dobro urađeno, ali da su se promenile političke okolnosti i da treba sagledati relanost od izbora 2012. godine do sada.

SPS-PUPS-JS podržaće inicijativu za razrešenje gradonačelnika uz ocenu da imamo istu situaciju kao i 2008. godine i da smatraju da vlast na nivou grada treba da bude ujednačena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu