NS: Šef dečje mafije ima 15 godina

Novi Sad je, sudeći prema poslednjim događajima, postao centar dečjeg kriminala, piše "Blic" i dodaje da nekrunisani kralj dečje mafije ima 15 godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2013.

08:37

Default images

Reč je o maloletnom S.S., koji ima 90 krivičnih dela iza sebe, saznaje "Blic" u novosadskoj policiji. Međutim, to nije sve. Do sada je protiv njega podneta 51 krivična prijava, ali je dosije ovog maloletnika koji je obijao automobile, pljačkao, nožem presretao vršnjake i otimao im novac, mnogo bogatiji.

Broj od 51 krivične prijave odnosi se samo na period od kada je S.S. napunio 14 godina, tj. od kad je policija mogla da počne da podnosi krivične prijave protiv njega. On je u kriminal zagazio par godina pre toga, tako da policija veruje da iza sebe ima oko 90 krivičnih dela.

Zbog porasta maloletničkog kriminala Novosađani su juče održali performans u centru grada, a zamenik načelnika policije u tom gradu Stevan Krstić kaže za "Blic" da kriminal nije isključivo problem policije već celog društva i države.

On kaže da policija u pojedinim slučajevima može da deluje preventivno, što i čini, ali je ona, kako ističe, represivan organ. "Sam detalj da među njima ima maloletnika koji iza sebe imaju po 50-60 krivičnih dela najbolji je pokazatelj da je u pitanju vaspitni propust, gde su preventivno zakazale porodice i institucije. Policija ne može da vaspitava ničije dete", ističe Krstić.

Prema zvaničnoj statistici, u Novom Sadu se dnevno počini 38 krivičnih dela, a pored maloletničkog kriminala Novi Sad gubi bitku i sa navijačkim klanovima koji se međusobno bore za prevlast nad teritorijama zbog dilovanja narkotika, dodaje se u tekstu objavljenom u "Blicu".

Podsetimo, poslednji slučaj koji je zabrinuo javnost u Novom Sadu je napad maloletnika na vršnjaka mačetama i sekirom. Takođe, samo jedan od mnogih slučajeva maloletničke delinkvencije je i napad na novosadskog profesora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: