Stanko Subotić stigao u sud

Beograd -- Kontroverzni biznismen Stanko Subotić stigao je u Specijalni sud oko 09.10, gde će izneti odbranu na ponovljenom suđenju po optužnici za šverc cigareta.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Subotić je pred Specijalni sud stigao taksijem, u pratnji advokata, i nije davao izjave novinarima.

Subotić je pojavljivanjem na suđenju ispunio obavezu jemstva, koje je ranije položio, i ukoliko se i ubuduće bude redovno pojavljivao na ročištima, jemstvo će mu biti vraćeno.

Njegov advokat Radoslav Tadić rekao je za Betu da je Subotić, koji živi u Švajcarskoj, sada u Beogradu i biće na glavnom pretresu, koji je otvoren za javnost, a početak je zakazan za 9.30 časova.

Subotićevo iznošenje odbrane biće njegovo prvo pojavljivanje u Specijalnom sudu, pošto je, sedam godina od pokretanja istrage, ukinuta poternica za njim.

Poternica za Subotićem je ukinuta u julu, a ranije izrečena mera pritvora je zamenjena uplatom jemstva od 538.000 evra.

Subotiću je 17. juna počelo ponovljeno suđenje u odsustvu u Specijalnom sudu u Beogradu po optužnici da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizičkim licima.

Po optužnici, ta grupa je, na štetu državnog budžeta Srbije, stekla dobit od 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.

Suđenje je ponovljeno po odluci Apelacionog suda da se ukine prvostepena presuda kojom je Subotić bio osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Posle izmene Krivičnog zakona aprila ove godine, Subotić nije optužen za krivično delo zloupotreba službenog položaja, već za zloupotrebu položaja odgovornog lica, za šta je maksimalna zaprećena kazna deset godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu