Napad na porodicu Olivera Ivanovića

Nepoznati muškarac upao je danas oko 16 sati u stan Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice i napao njegovu suprugu, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 12.09.2013.

18:31

Default images

Napadač za sada nije identifikovan, ali na osnovu onoga što je govorio supruzi lidera liste "Srbija, demokratija, pravda" može se neosporno zaključiti da je povod za napad politički angažman Olivera Ivanovića i njegovo pozivanje kosovskih Srba da učestvuju na lokalnim izborima zakazanim za 3. novembar.

Da je do napada došlo potvrio je i zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti koji je izjavio da je nepoznati muškarac upao u stan kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i fizički nasrnuo na njegovu suprugu.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je nepoznati muškarac fizički nasrnuo na Ivanovićevu suprugu i fizički joj pretio, a kao motiv za to je naveo Ivanovićevo političko angažovanje.

Ivanovićeva supruga je u trenutku napada bila sa svojim maloletnim sinom u stanu, rekao je Hoti ističući da policija intezivno traga za napadačem.

Oliver Ivanović je jedan od kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice ispred gradjanske inicijative Srbija demokratija Pravda na lokalnim izborima koji će na Kosovu biti održani 3. novembra.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM osudila napad

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je današnji napad na suprugu Olivera Ivanovića, predsednika Gradjanske inicijative "Srbija demokratija pravda" i kandidata za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

U saopštenju se apeluje na Srbe na Kosovu da ne ulaze u medjusobne obračune, a pogotovo da se ne obračunavaju sa članovima porodica političkih neistomišljenika.

"Zahtevamo da srpski narod na Kosovu i Metohiji pokaže ozbiljnost i odgovornost u ovom trenutku kada Vlada Srbije ulaže velike napore kako bi im se obezbedio miran i bezbedan život u Pokrajini", navela je vladina kancelarija.

Od nadležnih je zatraženo da u najkraćem mogućem roku pronadju i kazne osobu koja je napala suprugu Olivera Ivanovića, što bi svim stanovnicima Kosova i Metohije dalo nadu da se ovakva nedela više neće ponoviti.

Direktorka Administrativne kancelarije kosovske vlade Adrijana Hodzić večeras je najoštrije osudila napad na porodicu predsednika gradjanske inicijative Srbija demokratija pravda Olivera Ivanovića.

Hodzićeva je u saopštenju dostavljenom Tanjugu navela da je napad koji se dogodio na Ivanovićevu suprugu i to u njenoj kući "definitivno kukavički čin iza kojeg stoje oni koji žele da spreče demokratiju, pravo i slobodu govora".

"Nadam se da će počinioci biti uhvaćeni i za ovaj sramni čin adekvatno kažnjeni", navela je Hodzićeva koja je jedan od kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice na predstojećim izborima zakazanim za 3. novembar na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: