Novi Sad:Osnovci pretukli profesora

Grupa osnovaca brutalno je napala u nedelju uveče novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2013.

08:55

Default images

Profesor Janeš je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje, sa povredama glave, na kojoj ima hematome, slomljenim nosom, zatim ima i povrede po telu od šutiranja, popucale kapilare po telu i licu, kao i problem s vidom. Prema njegovim rečima, napad na njega se dogodio nasumice, bez nekog razloga i to se moglo dogoditi bilo kome.

On je kazao da su mu prišli dečaci, nekoliko njih, starosti između 12 i 15 godina i pitali ga koliko je sati. Kada im je odgovorio da je "osam i dvadeset", pitali su ga da li zna "nekog pedera". Kada je rekao da ne zna, napali su ga uz povike: "Ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede.

Profesor Janeš je ranije portalu 021 i listu "Blic" ispričao da je pomislio da se brani, ali je zaključio da su u pitanju deca i pokušao je da pobegne. Međutim, maloletnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući: "Pusti, hoću i ja da ga šutnem u glavu".

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na Odeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno lečenje.

Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim rečima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

265 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: