"Reforma policije preduslov za EU"

Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović izjavio je da je reforma policije preduslov za pregovore sa EU, saopšteno je iz MUP-a

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.09.2013.

17:17

Default images

Božović i novi šef Odeljenja za sprovođenje zakona Misije OEBS u Srbiji, Berner Malme, založili su se za depolitizaciju, dekriminalizaciju i decentralizaciju policije, jer je to nužan uslov za njenu reformu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, to je i preduslov za pregovore sa EU o poglavljima 23. i 24. koja se odnose na pravosuđe i vladavinu prava.

Božović i Malme su se dogovorili da se češće sastaju, imajući u vidu pomoć i podršku Misije OEBS Ministarstvu.

Božović je kazao da studije Misije OEBS iz 2001, 2004. i 2006. godine nisu dale očekivane rezultate u reformi policije, te se mora
insistirati na sprovođenju projekata da bi Srbija pokazala odgovornost prema državama-donatorima sredstava za projekte i unapredila međunarodni ugled MUP-a.

Božović i Malme su istakli potrebu da se redefiniše Memorandum o razumevanju i usaglasi s potrebama MUP-a, radi projekata kao što su
dalje osposobljavanje policije za borbu protiv korupcije, za stratešku analizu i procene, i za razvoj odnosa medija i policije.

Malme je iskazao punu podršku Misije OEBS MUP-u Srbije u sklopu budućeg predsedavanja Srbije toj organizaciji, koje počinje 2015.
godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: