Dačić: Vlada zaseda u utorak ujutro

Beograd -- Premijer Dačić je izjavio da je strateški clj Srbije ubrzanje procesa evropskih integracija i kao preduslov svih ciljeva ekonomski oporavak i razvoj zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Dačić je nakon izbora novih ministara u rekonstruisanoj vladi izrazio zadovoljstvo što je vlada dobila podršku i što su novi članovi izabrani i podvukao da će sutra biti održana prva sednica vlade u ovom sastavu.

"Ubeđen sam da će ovo biti podsticaj za bolji rad vlade u narednom periodu. Kao strateške ciljeve postavili smo ubrzanje procesa evropskih integracija što je u interesu Srbije i njenih građana a preduslov svih drugih ciljeva je stablizacija ekonomije", poručio je premijer.

On je dodao da je cilj zaustavljanje ekonomskog sunovrata, otvaranje novih radnih mesta, konsolidacija javnih finansija i pokretanje privrednog rasta.

“To će biti kriterjumi za ocenjivanje rada vlade u narednom periodu”, rekao je premijer.

On se zahvalio građanima Srbije što su iskazali javnu i opštu podršku predlozima za izbor novih članova vlade.

“Najveći broj predloženih kandidata nisu stranačke ličnosti, do sada se nisu bavili politikom i ubeđen sam da će učiniti sve što znaju, mogu I žele da rezultati budu bolji nego u prethodnom periodu", zaključio je Dačić.

strana 1 od 192 idi na stranu