Stanje na granicama stabilizovano

Beograd, Dimitrovgrad -- Na graničnim prelazima situacija je normalizovana, pa se putnička vozila zadržavaju oko pola sata do 45 minuta.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Kilometarske kolone od pre nekoliko dana na graničnom prelazu "Gradina" danas su znatno manje, a zadržavanja su oko pola sata i kod bugarskih i srpskih carinika.

Na Batrovcima i na Horgošu dnaas se čekalo do 4 sata, ali je situacija bila znatno bolja oko 18 sati. Na Batrovcima putnička vozila se zadržavaju oko pola sata, dok su teretna vozila još u dugim kolonama.

Na Horgošu se, na izlasku iz Srbije, večeras čeka oko pola sata.

"Za putnička vozila na ulazu u Srbiji iz pravca Bugarske otvoreno je šest traka, a po jedna za autobuse i za kamione", rekao je vođa smene na Gradini Miroslav Tončev i dodao da na izlazu iz Srbije nema gužve.

Tončev je rekao da će, ukoliko se broj vozila poveća, biti otvorene nove trake.

Od 19 sati u subotu, pa do jutros u 7h preko "Gradine" iz Bugarske u Srbiju ušlo više od 21.000 putnika.

U ovakvim i sličnim situacima vozačima AMSS savetuje da koriste alternativne pravce i granične prelaze.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upućen je apel vozačima da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi ubrzali protok vozila kroz naplatne kanale.

Prema informacijama AMSS, kraj vikenda protiče u izuzetno pojačanom saobraćaju gotovo na celokupnoj putnoj mreži. I tokom današnjeg dana naopterećeniji će biti najfrekvetniji putevi poput autoputeva i glavnih magistralnih puteva.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 78 saobraćajnih udesa u kojima je šest osoba izgubilo život, a 54 su povređene. U Beogradu je zabeleženo 36 udesa, u kojima je 13 osoba povređeno.

strana 1 od 175 idi na stranu