Tači: Izbori atraktivni za sve

Novembarski lokalni izbori biće prvi izbori koji se organizuju na celoj teritoriji Kosova, izjavio je premijer Kosova Hašim Tači.

Izvor: B92

Petak, 30.08.2013.

16:01

Default images

Tači je dodao da izborni dokumenti treba da budu saglasni sa kosovskim Ustavom i atraktivni za sve.

"Izuzetno značajno je da nastavimo naše opredeljenje za organizaciju fer, slobodnih i demokratskih izbora sa što masovnijim učešćem na njima. To će biti prvi slobodni izbori koji se organizuju na celoj teritoriji Kosova na kojima će učestvovati sve zajednice", rekao je Tači.

Kosovski premijer je rekao da će Vlada Kosova nastaviti da u potpunosti poštuje sporazum od 19. aprila o organizaciji izbora na severu zemlje gde većinom žive Srbi.

"Vlada Kosova će u potpunosti podržati CIK Kosova u odlukama koje u budućnosti bude donela. Izbori će biti organizovani sa izbornim dokumentima koji treba da budu saglasni sa našim Ustavom i da budu atraktivni za sve. Treba da budu atraktivne i prihvatljive i za Srbe na severu. Možda neće biti mnogo atraktivni i neće dobiti politički aplauz, ali će biti prihvatljivi za sve. Da mislimo svi na istorijski značaj organizacije izbora na celoj teritoriji i učešće svih građana", ocenio je Tači.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da neće pozvati Srbe da glasaju na lokalnim izborima ukoliko na glasačkim listićima bude grb Republike Kosovo. O izgledu listića odlučuje CIK Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: