Bubanj potok: Kilometarska kolona

Na naplatnoj rampi Bubanj potok na ulazu u Beograd stvorena je velika gužva automobila koji čekaju na prolaz i do sat vremena.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.08.2013.

17:53

Default images

Kolona koja se proteže i do pet kilometara, stvorena je usled veće frekvencije putnika koji se vraćaju sa godišnjih odmora, ali i zbog toga što su automobili iz kolone dugačke 50 kilometara sa graničnog prelaza Kalotina na bugarskoj granici ubrzano propuštani.

"S obzirom na kolonu vozila na ulasku u Srbiju na graničnom prelazu Kalotina, najavljeno je ubrzano propuštanje vozila, pa na naplatnim stanicama Niš i Beograd očekujemo izuzetno pojačan intezitet saobraćaja", kaže za Tanjug šef odseka za naplatu pitarine "Bubanj potok", Nikola Milenković.

Saobraćajna gužva na autoputu Beograd - Niš, kroz Pomoravlje, jenjava, ali je i dalje veliki broj vozila na delu prema Beogradu.

Milenković kaže da je u avgustu samo na naplatnoj stanici Beograd prošlo 130 hiljada vozila više nego u istom periodu prošle godine, što je rekordan protok saobraćaja na nekoj naplatnoj stanici u Srbiji.

On ističe da je sektor za naplatu putarine preduzeo sve neophodne mere da bi se maksimalno ubrzao prolazak vozila kroz naplatne stanice.

"Svi naplatni kanali će biti u funkciji 24 sata, a od vozača se očekuje, kao što će biti i napomenuto na oglasnim tablama pre naplatnih rampi, da pripreme tačan iznos novca koji je potreban za plaćanje putarine radi ubrzavanja vozila pri prolasku kroz naplatne stanice", rekao je Milenković.

Putnici koji čekaju na naplatnoj rampi Bubanj potok kažu da čekaju između 45 minuta i sat vremena, a neki kažu da čekaju i duže nego što su putovali do same naplatne rampe.

"Krenuli smo iz Skoplja za Nemačku preko Beograda, i na naplatnoj rampi smo duže od 45 minuta. Nije nam jasno zašto i Srbija ne uvede, poput Austrije i Mađarske - vinjete, jer onda ne bi bilo čekanja i gužvi", kaže jedan od vozača na ulasku u Beograd.

Na delu prema Beogradu, gotovo stalno su pune obadve trake, dok se na pravcu prema Nišu, vozila mogu "nabrojati na prste" i stiče se utisak da se vozi i putuje samo u jednom smeru - prema Beogradu.

U Saobraćajnoj policiji u Jagodini, rečeno je večeras Tanjugu, da je saobraćajna gužva u smeru Beograda, ali da se vozači korektno ponašaju i "nema problema".

U policiji ističu da su i oni pojačali nadzor.

Kolone putničkih vozila na graničnim prelazima ne jenjavaju ni tokom poslepodneva i večeras, pa su na Horgošu i Gradini zadržavanja 120 minuta.

Na Horgošu se čeka dva sata za izlazak iz Srbije, rečeno je Tanjugu u Operativnom centru Auto-moto saveza Srbije i navedeno da su gužve večeras nešto manje, jer se oko podneva na tom pravcu čekalo četiri sata.

Prelaz Gradina, pravac iz Bugarske, i večeras je preopterećen pa je otvoreno osam kolona.

Pojačan je intenzitet saobraćaja i na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, gde se na izlazu iz Srbije putnička vozila zadržavaju do 90 minuta.

Iz JP "Putevi Srbije" apeluju na učesnike u saobraćaju da u skladu sa svojim mogućnostima, zbog trenutne situacije, izbegnu da na put krenu u toku dana, već da pokušaju da to urade u kasnim večernjim časovima.

Oni takođe napominju da je organizovan i poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Inače, danas je zbog velike navale putnika iz Turske koji se vraćaju sa odmora ka zemljama Zapadne Evrope, formirana kolona vozila duga 50 kilometara s bugarske strane prelaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: