Obama sa Merkelovom o Siriji

Bela kuća saopštila je da je američki predsednik Barak Obama razgovarao telefonom o situaciji u Siriji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.08.2013.

21:57

Default images

"Predsednik je telefonom razgovarao sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel. To je deo serije razgovora koje je predsednik inicirao oko situacije u Siriji", rekao je portparol Obamine administracije Džoš Ernest, ne iznoseći detalje razgovora dvoje državnika.

Ernest je naglasio da je Obama razgovarao sa mnogim američkim saveznicima u Evropi i na Bliskom istoku, preneo je AFP.

Rojters je preneo da je Bela kuća ponovila da će Obama odluku o tome kakav će biti odgovor na navodnu upotrebu hemijskog oružja u Siriji doneti na osnovu nacionalnih bezbednosnih interesa SAD.

Britanska agencija podseća da je Obama u intervjuu za američki javni TV servis PBS rekao juče da upotreba hemijskog oružja u Siriji pogađaju američke nacionalne interese.

Zapad sumnjiči sirijsku vojsku za hemijski napad u predgrađu Damaska 21. avgusta, u kojima je poginulo stotine ljudi.

AFP podseća da je posle toga Obama razgovarao dva puta sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, kao i sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom i premijerima Australije i Kanade, Kevinom Radom i Stivenom Harperom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: