Ružić, Antić i Udovičić ministri

Branko Ružić je kandidat za mesto ministra bez portfelja zaduženog za EU, Aleksandar Antić kandidat za ministra saobraćaja, a Vanja Udovičić za ministra sporta.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2013.

11:16

Default images

Funkcioneri SPS dali su nešto ranije ostavke na svoje poslaničke funkcije, koje su konstatovane na sednici Administrativnog odbora.

SPS je za danas i najavio da će saopšti imena svojih kandidata za ministre u rekonstruisanoj Vladi.

I Branko Ružić i Aleksandar Antić su se i ranije u medijima pominjali kao potencijalni kandidati koji će zauzeti ministarske fotelje, dok je dugogodišnji kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije novo ime kada je reč o rekonstrukciji vlade.

Stigle su potvrde da sva trojica kandidata prihvatila ministarska mesta.

Aleksandar Antić koji je predsednik Skupštine grada Beograda rekao je da će narednih nekoliko dana podneti ostavku na funkciju predsednika gradskog parlamenta. On je već podneo podneo ostavku na mesto poslanika SPS-a u Skupštini Srbije.

Vanja Udovičić je potvrdio da je kao nestranačka ličnost prihvatio mesto ministra sporta.

Rešena je dilema i oko ministra prosvete - to će biti doktor Tomislav Jovanović, profesro Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Podsetimo i da je Ivan Tasovac juče definitivno prihvatio mesto minsitra kulture i informisanja. Prema saznanjima B92, Ružiću je namenjeno mesto ministra bez portfelja i biće zaduženog za evrointegracije.

Istovremeno, u Skupštini su jutros usvojene izmene Zakona o ministarstvima, koje su zakonski preduslov za imenovanja novih ministara. Takođe, u Skupštinu su u međuvremenu stigle i ostavke devet članova Vlade koji više neće biti ministri.

Poslanici, bez rasprave, danas konstatuju ostavke, koje je parlamentu uputio premijer Dačić.

Ostavke je podnelo troje članova Ujedinjenih regiona Srbije, koji više neće biti deo vladajuće koalicije - ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i potredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Parlamentu su dostavljene i ostavke dva ministra iz redova Socijalističke partije Srbije - ministra saobraćaja Milutina Mrkonjić i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarka Obradovića.

Ostavke su dostavali i ministri izabrani na predlog Srpske napredne stranke - ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežvević, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, ministarka omladine sporta Alisa Marić i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: