Putin sa Kameronom o Siriji

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom o situaciji u Siriji, javile su ruske agencije.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Glavna pažnja posvećena je situaciji u Siriji na fonu medijskih izveštaja o mogućoj upotrebi hemijskog oružja u blizini Damaska", navela je Putinova pres služba, dodajući da je razgovor održan na inicijativu Kamerona.

Itar-Tas s izveštava da je Putin, koji je u radnoj poseti Kemerovskoj oblasti, privremeno napustio sastanak posvećen grejno-energetskom sistemu da bi razgovarao sa britanskim premijerom.

Podsećajući da Putin i Kameron poslednjih meseci održavaju redovne kontakte, ruska državna agencija dodaje da je jedna od centralnih tema njihovih razgovora, osim bilateralne saradnje, situacija u Siriji.

Ranije danas Rojters je, pozivajući se na izvor iz britanske vlade, javio da je premijer Velike Britanije prekinuo odmor kako bi predsedavao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj se razgovara o "najboljem odgovoru na navodni hemijski napad" u Siriji 21. avgusta, za koji se medjusobno optužuju sirijske vlasti i naoružani pobunjenici.

"Vratio se zbog ukupne situacije u Siriji (...) i bude ovde zbog raspravljanja o svim mogućim opcijama", rekao je taj izvor britanskoj agenciji.

Putinova pres služba je u saopštenju navela da su predsednik Rusije i britanski premijer razgovarali i o pripremama pred samit Grupe 20, koji je zakazan za 5. i 6. septembra u Sankt-Peterburgu.

Info

strana 1 od 47184 idi na stranu