Mrkonjić bi Ružića za naslednika?

Milutin Mrkonjić bi do četvrtka trebalo da predloži Dačiću kandidata za naslednika u resoru saobraćaja a njegov najozbiljniji pik je Branko Ružić, pišu Novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

23:56

Default images

Socijalisti još nisu definitivno odlučili koga će da imenuju za "svoje" resore saobraćaja, prosvete i sporta, a sa konačnim imenima bi trebalo da izađu u četvrtak.

Posle nedeljnog sastanka rukovodstva SPS, kako saznaje ovaj list, neizvesno je i da li će profesor Tomislav Jovanović biti predložen za ministra prosvete, pošto su se mnogi iz Dačićevog stranačkog okruženja suprotstavili toj ideji.

Kormilu Ministarstva sporta najbliži je, saznaju Novosti iz svojih izvora, Nenad Borovčanin, bokserski šampion i državni sekretar u tom resoru.

Ivan Tasovac, prvi čovek Beogradske filharmonije, blizu je odluke da prihvati ponudu da postane ministar kulture i informisanja. On je navodno već imao konsultacije sa ljudima koji bi mogli da mu budu najbliži saradnici u ministarstvu, pišu Novosti.

Podsetimo da je B92 juče objavio da je Tasovac je već razgovarao sa premijerom Dačićem, koji ga je i zvanično pozvao u svoj tim.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, otklonio je sve nepoznanice koje se tiču naprednjačkih kandidata. Lider SNS-a najavio je da će predložiti profesora Dragana Glamočića za ministra poljoprivrede i konsultanta Sašu Radulovića za ministra privrede.

GO SNS-a juče je više sati razmatrao kandidate za ministre u rekonstruisanoj Vladi Srbije, a Vučić im je predložio da podrže kandidature Lazara Krstića za ministra finansija, inače nestranačke ličnosti kao i dva funkcionera naprednjaka za ministre odbrane i regionalnog razvoja Nebojšu Rodića i Igora Mirovića.

Mirović, kandidat za ministra regionalnog razvoija i lokalne samouprave, rekao je da mu je taj resor "posebno blizak" i da će nastaviti sa dobrim projektima koje je započelo to Ministarstvo.

Kako god da se sklope kadrovske kockice, rekonstruisana Vlada će imati 18 resora, jedan više od sadašnjeg kabineta. Tu suštinsku izmenu upravo predviđa novi Zakon o ministarstvima o kome se otvorila žestoka rasprava u parlamentu. Na osnovu stranačkih pozicija, izvesno je da će propis podržati najmanje 128 narodnih poslanika, što je dva glasa više od neophodne većine, pišu Novosti.

A teme rasprave, koja je trajala skoro 13 sati, bile su Himalaji, Golija, alko-test, apokalipsa...

Pričalo se i o tome kome je Miroslav Mišković kupovao avionske karte, a u završnoj fazi rasprave polemika je nastala i oko spominjanja pokojnog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: