Vučić izneo imena nekih ministara

Aleksandar Vučić na sednici GO SNS-a predložio nove ministre finansija, odbrane i regionalnog razvoja - Lazara Krstića, Nebojšu Rodića i Igora Mirovića.

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2013.

11:12

Default images

Posle sednice GO lider SNS izjavio je da će kandidati za ministre privrede i pooljoprivrede biti poznati sutra, i istakao da će svakako biti nestranačke ličnosti.

Prethodno je na sednici GO Vučić rekao da Srbiju čeka teška jesen i teško proleće i još dve godine da se zemlja pokrene u pravom smeru.

On kaže da uprkos brojnim pritiscima i pokušajima da se zaustavi modernizacija Srbije da naprednjaci od toga neće odustati.

"Mi smo država u remontu i nije nama potrebna samo promena svesti nego i promena ponašanja. Nećemo odustajati uprkos činjenici da će nam popularnost opadati, mi nećemo stati i nastavičemo i dalje da radimo na modernizaciji Srbije iako ja veći aplauz dobijem na istočnoj tribini stadiona nego na sedni GO SNS-a", rekao je lider SNS-a.

Tri možda najvažnija ministarstva trebalo bi da vode nestranačke ličnosti ne zato što nemamo kadrove već zbog rezultata koje hoćemo da postignemo, rekao je Vučić.
Tanjug
Vučić je predložio Lazara Krstića za minsitra finasija, naveo da Svetlana Živanović neće biti ministar poljoprivrede jer želi da ostane da živi u Americi gde je profesroka na univerzitetu, ali da će biti angažovana kao savetnica u ministarstvu poljoprivrede. On kaže da će za taj resor predložiti ili zastupnika Srbije u FAO (Organizaciji UN za hranu i poljoprivredu) ili profesora Univerziteta u Novom Sadu.

I za ministra privrede ima dva kandidata koje su nestranačke ličnosti i od GO SNS-a traži pomoć u odabiru i podršku za te kandidate.
On međutim nije naveo imena tih kandidata.

On je funkcionera SNS-a Igora Mirovića predložio za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave, a Nebojšu Rodića, aktuelnog šefa BIA za ministra odbrane.

Vučić je naveo i da novi ljudi posle imenovanja u Vladi Srbije treba da rade punom parom i da za njih nema 100 dana poštede.

Posle sednice GO lider SNS izjavio je da će kandidati za ministre privrede i pooljoprivrede biti poznati sutra, i istakao da će svakako biti nestranačke ličnosti.
Maja Gojkoviæ i Nikola Selakoviæ (Tanjug)
On je najavio da će se u narednom periodu reformisati penzioni sistem ne da bi penzioneri živeli lošije već da bi živeli bolje, kao i da će morati da se se reformiše javna uprava i da reformišu i resturkturiraju Javna preduzeća. Vučić je najavio i da će uslediti i smena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nemaju rezultate. "Zadovoljan što smo u Srbiji uspeli da uradimo jednu malu stvar, neće više moći da prođe niko a da ne plati porez. Svi moraju da plaćaju porez jer to je ono za šta smo se borili i to je jednakost svih pred zakonom", rekao je Vučić nakon čega je dobio aplauz.

On je protivnicima reformi poručio da mogu da pričaju šta hoće ali da on i njegova stranka više neće statit i podsetio na slučajeve hrast na mestu kuda treba da prođe autoputu, prodaja zgrade Generalštaba u centru Beograda i projekat Beograd na vodi kada su se javili protivnici tih akcija.

Vučić je ponovo najavio da će nekoliko moćnih svetskih kompanija uskoro investirati u Srbiju - Boš, Mercedes, dve velike japanske kompanije kao i da se očekuju investicije iz Kine, Rusije i UAE.

On očekuje da će nemačka kompanija Boš u novembru otvoriti 600 novih radnih mesta u Šimanovcima i zahvalio se URS-u zbog doprinosa u dovođenju Boša u Srbiju.

"Očekujemo da Mercedes uđe u Ikarbus, nadamo se da ćemo se dogovoriti i za FAP, kao i da će japanske kompanije investirati u Srbiji", rekao je Vučić.
Naprednjaci (Tanjug)
Najvažniji ciljevi su briga o Srbima na Kosovu i zaustavljanje rasta nezaposlenosti, rekao je Vučić i istakao da je cilj Vlade da spusti nivo nezaposlenosti sa 24 na 22 odsto.

"Moraju da se povrate radna disciplina i etika. Potrebna je ne samo promena svesti nego i promena ponašanja", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je naprednjacima ostalo da jašu krizu koja je kao tigar, jer ranije vlasti nisu rešavale krizu koja je ličila na magarca, a da njega kritikuju jer "ne sme da jaše tigra".

Lider SNS-a poručio je stranačkim kolegama da rade kao da izbora neće biti u naredne tri godine, ali da se za izbore spremaju kao da će svakog trenutka.

"Treba da vodite računa o svom radu, o svom ugledu i ponašanju, jer je bilo dosta gledanja kroz prste onima koje smo sami nazivali prvoborcima", rekao je Vučić i dodao da je za sve nas poučan primer prethodnika.

Pogledajte ih dana6s, a setite se koliko su svih ovih godina bili moći i veliki i ne dozvolite da mi sutra tako izgledamo, kazao je Vučić.

On je istakao da u srpskoj politici, pa i u SNS, postoji sindrom prvoborca, koji je pohlepan, namešta svojim prijateljima poslove, ima sumnjivo društvo, skuplja skupe automobile i putuje po svetu, i upozorio da za takve neće imati razumevanja.

"Ako takav dođe i kaže mi - ja sam tvoj, ja sam naš ja sam prvoborac, dobiće jasan odgovor - ne, ti si najmanje moj, ti si svačiji, ali naprednjak nisi", poručio je Vučić.

On je podsetio da su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i mnogi drugi koje građani danas identifikuju sa SNS bili na početku loše primljeni u stranci.

"Svako ko nije u istom trenutku iz jednog šinjela izašao zajedno sa nama, svi su bili kao strana tela, ali srećan sam da smo konačno shvatili da možemo i moramo zajedno i da možemo mnogo više", rekao je Vučić.

Na kraju, Vučić je poručio da će SNS na političkoj sceni saradjivati samo sa onima koji mogu da doprinesu dobrobiti Srbije, a stranačke kolege upozorio je da će gradjani pamtiti njihove rezultate a ne njihova imena i lica.

U Sava Centru u toku je sednica GO SNS-a koja je počela nešto posle 11 časova. Prethodno je održana sednica Vlade Srbije na kojoj su usvojene izmene Zakona o ministarstvima po kojem će nakon rekonstrukcije Vlada Srbije imati 18 ministarstava.

U toku je i sednica Predsedništva SPS-a. Kako saznaje B92, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić su se dogovrili da resori kulture i sporta pripadnu SPS-u a Dačić je mesto ministra kulture ponudio Ivanu Tasovcu dok je najozbiljniji kandidat za mesto ministra sporta Branko Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: