Novi kandidati za ministre

Srpska naučnica koja predaje u SAD mogla bi da preuzme ministarstvo poljoprivrede, a privreda je ponuđena ekonomskom konsultantu Saši Raduloviću, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2013.

16:02

Default images

Nezvanično, za ministarstvo poljoprivrede ima više kandidata, a jedan od njih je i Svetlana Lana Živanović, profesorka na Univerzitetu u Tenesiju.

Ona je 1988. diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, magistrirala je 1993, a doktorirala na Univerzitetu u Arkanzasu 2001. na temi prehrambene tehnologije i biohemije. Boravi i predaje u SAD od 1998. godine.

Nakon doktorata počela je da radi na Univerzitetu u Tenesiju, bila je asistent i docent, a 2011. postala redovni profesor na odeljenju za tehnologiju hrane. Dobitnik je velikog broja nagrada, autor je brojnih publikacija iz oblasti biotehnologije i prehrambene tehnologije

Nakon poziva Lazaru Krstiću da preuzme ministarstvo finansija, potvrda da naprednjaci igraju na kartu nestranačkih ličnosti stigla je i kroz informaciju da je mesto ministra ponuđeno Saši Raduloviću. Prema našim saznanjima, sa njim se već razgovaralo, ali o toj informaciji Radulović nije imao komentara.

Radulović, koji piše i blog na B92, završio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, smer automatika i elektronika. Otišao je iz Srbije krajem osamdesetih godina, nakon čega je živeo i radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD. U preduzetničkim vodama je od 1998. godine, a bio je na čelu nekoliko kompanija.

Kako navodi na svom blogu, bio je "aktivan učesnik 'buma' Silicijumske doline'. Vratio se u Srbiju 2005. godine, gde je radio i kao stečajni upravnik više preduzeća, o čemu je pisao i na svom blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: