Abas podržao egipatske vlasti

Gaza -- Predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas podržao je egipatsko rukovodstvo u kriznoj situaciji, prenela je agencija RIA Novosti.

Izvor: Tanjug
Podeli

Abas je u subotu primio šefa diplomatske misije Egipta pri PU, Jasira Osmana.

"Predsednik Države Palestina Mahmud Abas potvrdio je podršku palestinskog naroda i njegovog rukovodstva egipatskom narodu i njegovom rukovodstvu za izlazak iz sadašnje krize i obnavljanje uloge Egipta na regionalnoj i međunarodnoj sceni", javila je palestinska novinska agencija WAFA.

Agencija RIA Novosti podseća da su, pre Abasa, solidarnost sa postupanjem egipatskih vlasti protiv pristalica bivšeg predsednika, svrgnutog islamiste Muhameda Mursija, izrazili saudijski monarh, čelnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, jordanski kralj, kuvajtski emir i lideri Libije.

S druge strane, navodi ruska agencija, zapadne zemlje oštro su kritikovale egipatske vlasti, između ostalog, gušenje demonstracija u Kairu i drugim egipatskim provincijama u kom su poginule, ranjene ili uhapšene na stotine ljudi.

Po podacima AFP-a, broj poginulih u nasilju tokom protekla četiri dana premašio je 750.

U subotu su egipatske snage bezbednosti upale u kairsku džamiju al-Fat, u kojoj su bile zabarikadirane pristalice Muslimanske braće, koje traže Mursijev povratak na funkciju.

Svi demonstranti su izvedeni iz džamije, a mnogi od njih su uhapšeni.

Svet

"Napad moguć za nekoliko dana"

Beograd -- Kongresmeni će verovatno potvrditi napad na Siriju, i mislim da će ta akcija početi za nekoliko dana, ocenjuje za B92 novinar nedeljnika Vreme Momir Turudić.

Svet subota 31.08. 23:37 Komentara: 17

Papa dobio zamenika

Vatikan -- Nadbiskup Pjetro Parolin, vatikanski diplomata, preuzeće u oktobru ključno mesto državnog sekretara, premijera Vatikana i glavnog pomoćnika pape Franje.

Svet subota 31.08. 22:18 Komentara: 1
strana 1 od 446 idi na stranu