Apel građanima SAD:Napustite Egipat

Sjedinjene Američke Države upozorile su svoje građane da ne putuju u Egipat, a da oni koji su već tamo napuste zemlju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.08.2013.

22:56

Default images

U saopštenju Stejt departmenta se pozivaju državljani SAD u Egiptu da poštuju policijski čas koji je uveden i da izbegavaju ulične demonstracije.

Oni se upozoravaju da bi u protivnom mogli da postanu mete maltretiranja ili "nečeg još goreg", uz podsećanje da je jedan Amerikanac ubijen u Aleksandriji u junu.

Takođe, posebno se upozoravaju žene da ne prilaze protestnim okupljanjima zbog opasnosti da budu seksualno napastvovane.

Prethodno je američki predsednik Barak Obama saopštio da SAD odustaju od ranije planirane zajedničke vojne vežbe SAD i Egipta u oktobru.

A što se tiče srpskih turista, njihova bezbednost u Egiptu nije ugrožena, ali postoji akcioni plan za njihov povratak, rekao je ranije danas Aleksandar Seničić iz udruženja turističkih agencija.

U akcijama egipatskih snaga bezbednosti, juče i danas, ubijeno je više od pet stotina pristalica predsednika Mohameda Morsija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta dalo je nalog svim snagama da upotrebe bojevu municiju "kako bi suzbili bilo kakav napad na zgrade ili snage vlade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: