Apel građanima SAD:Napustite Egipat

Vašington -- Sjedinjene Američke Države upozorile su svoje građane da ne putuju u Egipat, a da oni koji su već tamo napuste zemlju.

Izvor: Tanjug
Podeli

U saopštenju Stejt departmenta se pozivaju državljani SAD u Egiptu da poštuju policijski čas koji je uveden i da izbegavaju ulične demonstracije.

Oni se upozoravaju da bi u protivnom mogli da postanu mete maltretiranja ili "nečeg još goreg", uz podsećanje da je jedan Amerikanac ubijen u Aleksandriji u junu.

Takođe, posebno se upozoravaju žene da ne prilaze protestnim okupljanjima zbog opasnosti da budu seksualno napastvovane.

Prethodno je američki predsednik Barak Obama saopštio da SAD odustaju od ranije planirane zajedničke vojne vežbe SAD i Egipta u oktobru.

A što se tiče srpskih turista, njihova bezbednost u Egiptu nije ugrožena, ali postoji akcioni plan za njihov povratak, rekao je ranije danas Aleksandar Seničić iz udruženja turističkih agencija.

U akcijama egipatskih snaga bezbednosti, juče i danas, ubijeno je više od pet stotina pristalica predsednika Mohameda Morsija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta dalo je nalog svim snagama da upotrebe bojevu municiju "kako bi suzbili bilo kakav napad na zgrade ili snage vlade".

Svet

"Napad moguć za nekoliko dana"

Beograd -- Kongresmeni će verovatno potvrditi napad na Siriju, i mislim da će ta akcija početi za nekoliko dana, ocenjuje za B92 novinar nedeljnika Vreme Momir Turudić.

Svet subota 31.08. 23:37 Komentara: 17

Papa dobio zamenika

Vatikan -- Nadbiskup Pjetro Parolin, vatikanski diplomata, preuzeće u oktobru ključno mesto državnog sekretara, premijera Vatikana i glavnog pomoćnika pape Franje.

Svet subota 31.08. 22:18 Komentara: 1
strana 1 od 446 idi na stranu