FOTO: Krvoproliće u Kairu

Egipatske snage bezbednosti u Kairu nasilno raščišćavaju kampove pristalica Morsija. U sukobima više od 100 mrtvih, na ulicama pucnjava, buldožeri i suzavac.

Podeli

Sukobi vojske, policije i demonstranata koji su mirno protestovali više od dve nedelje traju već satima, snajperi su na krovovima, a vojska koristi oklopljene buldožere i suzavac, dok pucnji neprestalno odjekuju.

Prema nekim izveštajima, osim što se iz helikoptera ispaljuju patrone suzavca, iz vazduha se i puca na demonstrante.

Uprkos negiranju zvaničnika, vojska i policija sve vreme koriste bojevu municiju i suzavac, dok demonstranti koji stižu sa svih strana bacaju kamenice i Molotovljeve koktele.

Rojters prenosi da vojska puca u noge Morsijevim pristalicama, koji pokušavaju da se priključe opkoljenim demonstrantima.

"Kairo je u potpunoj blokadi, ulice su potpuno puste osim na mestima gde su sukobi, a sve radnje su zatvorene. Policija i vojska se nadaju da će sve biti gotovo za dan-dva, a da će se sve 'počistiti' tokom vikenda", navodi BBC.

Pogledajte kako trenutno izgledaju ulice Kaira

Saznajte više o dešavanjima u Kairu

Svet

"Napad moguć za nekoliko dana"

Beograd -- Kongresmeni će verovatno potvrditi napad na Siriju, i mislim da će ta akcija početi za nekoliko dana, ocenjuje za B92 novinar nedeljnika Vreme Momir Turudić.

Svet subota 31.08. 23:37 Komentara: 17

Papa dobio zamenika

Vatikan -- Nadbiskup Pjetro Parolin, vatikanski diplomata, preuzeće u oktobru ključno mesto državnog sekretara, premijera Vatikana i glavnog pomoćnika pape Franje.

Svet subota 31.08. 22:18 Komentara: 1
strana 1 od 446 idi na stranu