Kairo:Napad na Morsijeve pristalice

Kairo -- U centru Kaira su izbili novi nemiri kada su pristalice svrgnutog egipatskog predsednika Muhameda Morsija napadnute tokom protestnog marša ka zgradi MUP-a.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pristalice nove egipatske vlade, koju je vojska dovela na vlast, bacali su kamenice i flaše na Morsijeve sledbenike, na koje je, zatim, i policija ispalila suzavac.

U maršu podrške svrgnutom egipatskom predsedniku bliskom islamistima učestvovalo je nekoliko hiljada ljudi.

Lokalno stanovništvo ih je, dok su prolazili ulicama Kaira, provociralo nazivajući ih teroristima i govoreći im da nisu dobrodošli, a onda su počeli da ih gađaju kamenicama i flašama.

Morsijeve pristalice su im uzvratili gađajući ih takođe kamenicama, posle čega su žene i deca pobegli iz protestne kolone.

Morsi je svrgnut vojnim udarom 3. jula i od tada ga nove vlasti drže zatvorenog na nepoznatoj lokaciji, dok njegovi sledbenici gotovo svakodnevno protestuju tražeći njegov povratak na vlast.

Svet

"Napad moguć za nekoliko dana"

Beograd -- Kongresmeni će verovatno potvrditi napad na Siriju, i mislim da će ta akcija početi za nekoliko dana, ocenjuje za B92 novinar nedeljnika Vreme Momir Turudić.

Svet subota 31.08. 23:37 Komentara: 17

Papa dobio zamenika

Vatikan -- Nadbiskup Pjetro Parolin, vatikanski diplomata, preuzeće u oktobru ključno mesto državnog sekretara, premijera Vatikana i glavnog pomoćnika pape Franje.

Svet subota 31.08. 22:18 Komentara: 1
strana 1 od 446 idi na stranu