Jemen: Poznato ko je planirao napad

Jemenske vlasti objavile su listu sa imenima 25 osumnjičenih članova Al Kaide za koje se veruje da su planirali terorističke napade u prestonici Sani.

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2013.

07:44

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Jemena je saopštilo da će svako ko pruži informacije koje bi rezultirale hapšenjem osumnjičenih dobiti nagradu od 23.000 dolara.

U saopštenju se navodi da je ta grupa nameravala da napadne strane kancelarije i organizacije u Jemenu. Vašington smatra ogranak Al Kaide u Jemenu jednom od najopasnijih terorističkih grupa.

Na spisku se nalazi i ime Saudijca Mohameda el-Rubaiša, prenela je agencija AP.

Ovo saopštenje usledilo je nakon što su SAD zatvorile 20 diplomatskih misija na Bliskom istoku i severu Afrike zbog informacija o mogućem terorističkom napadu Al Kaide.

Američki Stejt department odlučio je da produži trajanje mere zatvaranja svojih diplomatskih predstavništava na Bliskom istoku do 10. avgusta.

Do subote će biti zatvorena predstavništva u Abu Dabiju, Amanu, Kairu, Rijadu, Džedi, Dohi, Kuvajtu, Manami, Muskati, Sani, Tripoliju, Antanarivu, Budžumburi, Džibutiju, Kartumu, Kigali i Port Luisu.

Diplomatska sedišta SAD u Daki, Alžiru, Kabulu, Heratu, Bagdadu i Basri, od ponedeljka su normalno otvorena.

Stejt department je u petak izdao upozorenje za građane SAD koji nameravaju da putuju, ukazavši da postoje obaveštajne informacije da Al Kaida i njoj bliske grupe planiraju da izvedu veliki teroristički napad na Bliskom istoku i severu Afrike.

Zbog opasnosti od napada, ambasade u Jemenu su zatvorili i Francuska, Nemačka i Velika Britanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: