Odbor bez zaključka o aferi Snimak

Članovi anketnog odbora Skupštine Crne Gore za rasvetljavanje afere "Snimak" nisu uspeli da se saglase da li je bilo političkih zloupotreba pri zapošljavanju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.07.2013.

12:29

Default images

Danas je Anketni odbor doneo samo tehnički izveštaj o tom slučaju.

Afera "Snimak" vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa Demokratske partije socijalista (DPS) na kojima je navodno govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno o zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Tim povodom formiran je i skupštinski Anketni odbor, koji je saslušao više državnih i funkcionere DPS-a, među kojima i premijera Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, a svi oni su negirali navode da je prilikom zapošljavanja bilo favorizovanja članova te partije.

Članovi Anketnog odbora danas se nisu saglasili da li je tokom rada tog tela utvrđeno da je bilo zloupotreba tokom zapošljavanja, zbog čega je parlamentu upućen samo tehnički izveštaj.

Predsednik Odbora Koča Pavlović iz opozicionog Demokratskog fronta je kazao da je rad tog tela pokazao da u Crnoj Gori postoje političke zloutrebe i optužio stranke vladajuće koalicije da su na sve načine minirale rad Odbora, pošto nisu pokazale ni najmanju želje da se afera "Snimak" istraži do kraja.

On je najavio da će, ukoliko Skupština Crne Gore usvoji tehnički izveštaj, uslediti adekvatna politička reakcija Demokratskog fronta.

Predstavnik DPS-a u Anketnom odboru Milutin Simović kazao je da je rad tog tela pokazao da nije bilo zloupotreba i diskriminacije po partijskom osnovu prilikom zapošljavanja.

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere "Snimak", dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: