UNS o napadima na novinare

UNS saopštava da je policija podnela prekršajnu prijavu protiv G. D. koji je u subotu 27. jula u Beogradu fizički napao urednika u Blicu Velimira Perovića.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

17:50

Default images

Prijava je podneta Prekršajnom sudu u Beogradu, na osnovu kršenja člana 6 stava 3 Zakona o javnom redu i miru - vršenja nasilja nad drugima za šta je predivđena kazna do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana.

Perović je nakon napada UNS-u objasnio da ga je, dok je vozio porodicu na Adu Ciganliju, napao muškarac koji je nasilnički vozio beli polo, sa zatamnjenim zadnjim staklima. On je dodao da ga je vozač pola pretekao, izašao iz automobila, psovao, pretio i dva puta ga kroz otvoreni prozor udario u glavu, pred trinaestogodišnjim detetom i suprugom.

G. D. se policiji prijavio sam nakon što je UNS objavio informaciju o tom incidentu i registarski broj automobila u kom je bio G. D.

UNS takođe poziva nadležne i da se kazni napadač na fotoreportera lista "Alo". Fotoreportera koji iz bezbednosnih razloga ne želi da mu se pominje ime, kaže da ga je juče u Novoj Pazovi, nakon sahrane odbornika SNS-a u opštini Savski venac Spasoja Sprema, napao mlađi muškarac koji mu je zgrabio fotoaparat i udarao šakom po glavi.

Fotoreporter ovog lista kaže da je o ovom incidentu dao izjavu i policiji u Novoj Pazovi.

UNS zahteva od policije hitnu istragu i kaznu za napadača i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti lica koja obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: