Trbušani:Kola završavaju u dvorištu

Zbog toga što je 50 metara puta u mestu Trbušani kod Čačka potpuno nezaštićeno, u dvorišta porodičnih kuća nebrojeno puta uletali su automobili.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

15:58

Default images

Tako su u dvorište Vesne Milosavljević automobili uletali čak 11 puta. Jedan od ovih saobraćajnih udesa okončan je i smrtnim ishodom.

"Ne smemo više da idemo dvorištem. Ja ne smem unučiće da puštim u dvorište. Ovo je strašno. Ima li ko odgovoran i nadležan da se ovo uradi?", zapitala se Vesna Milosavljević.

I Miloš Kolaković kaže da svake noći strepi da se ne ponovi situacija kada je stradao dvadesetogodišnji mladić. " Tad kad se desio taj udes, kad je poginuo taj mladić, ja sam bio u sobi sa unukom, spavao. Sreća te je ona jelka, drvo udarilo od njega i svratilo ga. On je udario u jelku, odskočio ovamo, udario u šahtu moju od vode, onda odskočio, napukao, odbio i oluk iskrivio i pao je na jabuku", priča on.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" uskoro će brigu o ovoj deonici prepustiti Gradu Čačku. Direktor JP "Gradac" Nebojša Jovanović obećao je da će i pre toga problem ipak biti rešen.

"JP 'Gradac' u cilju bezbednosti naših stanovnika i našeg grada je preuzelo obavezu da postavi zaštitne ograde, iako to do danas, zvanično de fakto i de jure nije u obavezi javnog preduzeća 'Gradac', do prenošenja nadležnosti na gazdovanju tom deonicom puta", kaže Jovanović.

A pre nego što se postavi zaštitna ograda svakako je neophodno da se pažljivije vozi, jer srpski drumovi svakodnevno odnose živote, a krivci su najčešće vozači koji velikim brzinama rizikuju sopstveni, ali i tuđe živote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: