Novinari krivi za Bekutin milion?

Za koncert Ane Bekute u Gornjem Milanovcu, kada je iz budžeta plaćeno 1.051.000 dinara, opštinsko rukovodstvo našlo je krivce u novinarima, piše 021.

Izvor: 021

Ponedeljak, 29.07.2013.

07:45

Default images

U "Dokumentovanoj informaciji koja se građanima stavlja na uvid" iz Kabineta predsednika opštine objašnjava se da je to učinjeno zbog novinara "koji svojim pisanjem i dalje imaju nameru da ospore dobru organizaciju tog koncerta".

Na sednici Opštinskog veća, gde je podneta ova informacija, naglašeno je da "pojedini mediji i politički oponenti i dalje to komentarišu".

To je učinjeno posle brojnih odborničkih pitanja koliko je to koštalo poreske obveznike, kao i posle prošlonedeljne najave Opštinskog odbora DS da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Milisava Mirkovića za nenamensko trošenje budžetskih sredstava.

Novinari koji su o tome pisali danas su saopštili da nikada niko nije pomenuo organizaciju koncerta već su prenosili pitanja i kritiku o isplati milion dinara za "Anino pevanje u prisustvu Mrkonjića", a predsednik opštine je tvrdio da je to bio "humanitarni koncert".

Kako je za agenciju Beta juče izjavio potpredsednik Opštinskog odbora DS dr Dobrosav Lazarevi,ć ovo je: "Skandalozno iskrivljavanje činjenica, jer je narod nezadovoljan što je milion dinara plaćeno estradnoj zvezdi za pevanje u ovoj krizi, a organizacija koncerta je nebitna".

"Zadatak lokalne samouprave nije da organizuje koncerte i da to plaća parama naroda, već da vodi računa o uslovima života građana i komunalnim pitanjima, a za koncerte postoje druge institucije", rekao je dr Lazarević.

On je najavio da će pravni tim Demokratske stranke ove nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika opštine jer je neosporno da su "budžetska sredstva trošena izvan ovlašćenja lokalne samouprave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: