BL: Studenti privedeni zbog Dodika

Policija RS je privela dva studenta Univerziteta u Banjaluci u sklopu istrage lepljenja plakata poslednjih dana u Banjaluci sa "poternicom za Laktaškim klanom".

Izvor: Beta

Subota, 20.07.2013.

16:39

Default images

Predsednik RS Milorad Dodik je na plakatima naveden kao "vođa zloglasnog klana" koji "pljačka narod Republike Srpske".

Banjalučki mediji su naveli da su privedeni studenti Igor Macanović i Draženko Gončin.

Igor Macanović je predsednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" i jedan od vođa studentskih protesta, održanog početkom juna u Banjaluci.

Igor Macanović potvrdio je večeras da ga je policija privodila na informativni razgovor zbog pojavljivanja plakata.

Macanović je novinarima rekao da jeste učestvovao u lepljenju spornih plakata, ali da nije autor tog plakata.

"Našao sam letke, ali, nažalost, nisam autor tih letaka. Pitanje je zašto se oko letaka digla ovolika prašina, ako sadržaj na njima nije istinit", kazao je Macanović.

Macanović kaže da je priveden jer se juče iščlanio iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), navodeći da je u zahtevu da bude isključen iz ove stranke naveo da to čini "zbog nemogućnosti slobode govora, koja proizilazi iz bahaćena pojedinaca".

Igor Macanović je bio jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banjaluci. Osim njega, danas je na informativni razgovor priveden i student Draženko Gončin.

Pre dva dana policija je saslušala urednika banjalučkog portala "Istinito" koji je prvi objavio informaciju o postavljanju plakata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: