"Njuz profesor nije glavni problem"

Beograd, Kragujevac -- Studenti Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu pružili podršku profesoru koji je iskoristio Njuz net kao izvor u udžbeniku. Šabić i Janković: Problem je komisija.

Izvor: Tanjug
Podeli

Profesor Milan Kocić je u udžbeniku "Direktni marketing" kao relevantan podatak na strani 302 naveo deo izmišljene vesti satiričnog portala o odluci kompanije Fejsbuk, a informacija o tome juče je preplavila društvene mreže i medije.

Studentski parlament i Udruženje studenata Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu izdali su saopštenje u kom daju bezuslovnu podršku profesoru Kociću, a kratka mišljenja o slučaju su na Tviteru izneli i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i zaštitnik građana Saša Janković.

Ombudsman Janković je naveo da "nije Njuz profesor problem", već kontrolna tela zadužena za udžbenike.

"Nije Njuz profesor problem. Svako može da omane. Problem je što je udžbenik prošao lupu državne Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta", naveo je Janković.

Ubrzo je odgovorio i Šabić, koji je podvukao da profesor jeste problem, ali ne i najveći u ovom slučaju.

"Tačnije profesor jeste problem, ali ne najveći. Ovaj koji ti kandiduješ je izvesno mnogo veći", napisao je Šabić.

Nešto ranije objavljeno je i saopštenje studenata, koji ističu da je "profesor Milan Kocić jedan od najboljih na tom fakultetu, omiljen i među studentima i među kolegama".

"Greška nastala citiranjem sajta Njuz net, koja je nažalost posledica interneta kao najdinamičnijeg medija, na kome vrlo često može doći do pogrešnog tumačenja i nerazumevanja, ni na koji način ne dovodi u pitanje stručnost profesora Kocića, kao ni njegove pedagoške, niti etičke vrline", navedeno je u saopštenju u kome se naglašava da je "izuzimajući taj deo, udžbenik utemeljen na validnim podacima iz te naučne oblasti".

Studentski parlament i Udruženje studenata tog fakulteta, u zajedničkom saopštenju, navode da je profesor Kocić maksimalno posvećen naučnoj disciplini kojom se bavi i čije je teoretsko, kao i praktično znanje, više puta bilo od neprocenjivog značaja kako za prošle, tako i za sadašnju generaciju studenata.

"Profesor Kocić je svojom maksimalnom posvećenošću, na krajnje profesionalan i visoko etičan način motivisao mnoge studente da kontinuirano rade na sebi, uče i stiču nova znanja i veštine, kako bi postali konkurentniji stručnjaci u svojim oblastima i kao takav predstavlja resurs od neprocenjive vrednosti za Ekonomski fakultet i njegove studente", navedeno je u saopštenju.

Studentski parlament i Udruženje studenata kragujevačkog Ekonomskog fakulteta navode i da njihovo saopštenje predstavlja "samo jedan od pokušaja da speru mrlju sa imena profesora", kome poručuju da su mu zahvalni na natprosečnom trudu, prenetom znanju i zalaganju da postanu stručnjaci u svojim oblasti, ali pre svega dobri i časni ljudi.

"Mnogi će reći da nema pozitivnog i negativnog marketinga, bitna je samo velika fotografija, a naslov koji god da je. Mi se ne slažemo. Želimo da pored Vašeg imena u budućnosti čitamo samo reči hvale", poručuju profesoru bivši i sadašnji studenti Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Društvo

RTS odgovara Đilasu

Beograd -- Rukovodstvo RTS ocenilo da su tvrdnje Dragana Đilasa o neobjektivnom i neprofesionalnom izveštavanju javnog servisa, "neskriven politički pritisak" na RTS.

Društvo sreda 31.07. 21:03 Komentara: 44
strana 1 od 172 idi na stranu