Koalicioni sporazum (zasad) ostaje

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da nije bilo razgovora o izmeni koalicionog sporazuma.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.07.2013.

11:20

Default images

"Nijednog trenutka nije bilo priče o tome da će se menjati koalicioni sporazum - ali kao što znate, u naredne dve nedelje svakako će se razgovori nastaviti", rekla je Mihajlovićeva novinarima u hotelu "Hajat", gde kao ministarka energetike učestvuje na skupu posvećenom Južnom toku.

Ona je dodala da će se videti šta će biti za naredne dve nedelje pred samu rekonstrukciju, odnosno šta će se između koalicionih partnera dogovoriti pred izlazak u parlament.

Ministarka je izjavila da nju niko nije pominjao kao glavnog pregovarača sa Evropskom unijom.

"Razgovarala sam i sa predsednikom stranke (Aleksandrom Vučićem) i niko nije mene pominjao kao pregovarača. Razne varijante postoje, možda nekome ne odgovara da budem ministar energetike, ali zaista niko nije o tome razgovarao", rekla je Mihajlovićeva novinarima u pauzi skupa posvećenog Južnom toku.

Ministarka je dodala da pregovarač mora da bude potpuno posvećen pregovorima sa EU.

"Ne može se raditi pet poslova i biti pregovarač sa Unijom", naglasila je Mihajlovićeva.

Bačević: Hitno sprovesti rekonstrukciju

Foto: Tanjug, arhiva
Ministar rudarstva Milan Bačević rekao je da je i on zagovornik rekonstrukcije vlade i dodao da ona mora da bude hitno sprovedena da bi proizvela "nešto bolje".

"Ne bih se izjašnjavao o personalnim rešenjima koja su u najavi, ali se o tome više govori u medijima nego u vladi i SNS-u", rekao je novinarima Bačević, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke.

On je dodao da ne želi da se meša u odluke drugih koalicionih partnera povodom rekonstrukcije vlade, o čemu će i Predsedništvo SNS-a u subotu razgovarati.

"Rekonstrukcija vlade treba da proizvede kvalitativne promene. Dobro je što će ona biti urađena 'po dubini', jer ministar može da bude genijalan, ali ako neko ne sprovodi njegovu politiku i na drugim nivoima, onda on ne bi trebalo da do kraja snosi posledice", ocenio je Bačević.

Na pitanje da li je moguće spajanje ministarstava, on je rekao da postoji više varijanti rekonstrukcije vlade, ali da još ništa nije dogovoreno.

"Drugačija organizacija ministarstava možda bi dala bolje rezultate, ali to podrazumeva izmenu Zakona o ministarstvima i čak promenu koalicionog sporazuma, što je teža i manje verovatna, možda čak i nemoguća varijanta", kazao je Bačević.

Rekonstrukcija Vlade Srbije, kako je ranije najavljeno, treba da bude završena do 27. jula, na prvu godišnjicu njenog formiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: