Đohar Carnajev: Nisam kriv

Osumnjičeni za teroristički napad u Bostonu, Đohar Carnajev izjasnio se da nije kriv na prvom pojavljivanju pred sudom, preneli su američki mediji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.07.2013.

22:41

Default images

Carnajev se tereti za 30 krivičnih dela, među kojima i ubistvo troje ljudi na bostonskom maratonu i jednog policajca dok je sa bratom Tameralnom bio u bekstvu.

U slučaju da bude proglašen krivim, preti mu smrtna kazna.

Ovo je bilo prvo zvanično pojavljivanje mlađeg Carnajeva u sudu, nakon što je uhapšen sredinom aprila. Televizijskim kamerama nije bilo dozvoljeno snimanje, a agencije javljaju da su u sudnici bili rođaci nastradalih u napadu.

"Želim da znam šta se dogodilo tog dana, kako neko može tako da naudi nevinim ljudima", rekla je novinarima Liz Norden, čijim su sinovima amputirane noge zbog povreda koje su zadovili u terorističkom napadu.

Mediji u Americi prenose i delove iz optužnice u kojoj se navode reči Carnajeva, koje je urezao na čamcu u kome se krio pred samo hapšenje.

"Američka vlada ubija nevine civile. Mi muslimani smo jedno telo, i kada povredite jednog od nas, povredili ste nas sve. Ja ne želim da ubijam nevine ljude i to je zabranjeno po Islamu, ali zbog onoga što radite to postaje dozvoljeno. Prestanite da ubijate nevine ljude i mi ćemo prestati", navedeno je u toj poruci.

Carnajev se nalazi u pritvoru u Bostonu, pošto je više od dva meseca proveo u bolnici oporavljajući se od povreda zadobijenih prilikom hapšenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: