Nastavljena sednica Skupštine NS

Sednica Skupštine grada Novog Sada nastavljena je danas raspravom o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa rada ustanova iz oblasti kulture.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2013.

12:56

Default images

Odbornici su tokom jučerašnjeg zasedanja usvojili rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu, čiji je ukupan obim, u odnosu na prvobitan, uvećan za oko tri milijarde dinara i iznosi 24,2 milijarde dinara.

Sednica, na kojoj je 109 tačaka dnevnog reda, počela je juče, ali je prekinuta sinoć, jedan sat posle ponoći.

Gradski sekretar za finansije Dejan Mandić je pojasnio ranije da se u rebalans budžeta ušlo po tri osnova.

Prvi je prinudna naplata na osnovu sudske presude u prosecu sa ATP Vojvodinom, drugi je umanjenje sredstava usvajanjem seta poreskih zakona i treći prenos suficita koji je grad imao u prethodnoj godini, a koji je, kako je rekao, posledica nerealizovanih sredstava dobijenih putem kredita.

Gotovo kompletno povećanje budžeta u iznosu od oko tri milijarde dinara opredeljeno je za ulaganje u kapitalne investicije, dok za tekuću potrošnju nisu predviđena nova sredstva.

Najznačajnije kapitalne investicije su ulaganje u osposobljavanje devetog grobnog polja na novosadskom gradskom groblju, finansiranje izgradnje vrtića u Veterniku, čija je vrednost 60 miliona dinara, projekat rekonstrukcije šest osnovnih i srednjih škola, kao i nabavka mehanizacije za potrebe javnih komunalnih preduzeća "Put", "Čistoća", "Vodovod i kanalizacija" i "Gradsko zelenilo".

Pored toga, rebalansom su predviđena finansiranja projekata rekonstrukcije krova na Gradskom muzeju i sale Pozorišta mladih.

Odbornici opozicije su glasali protiv usvajanja rebalansa budžeta ističući da je "rasipnički", dok su predstavnici vladajuće koalicije tokom rasprave isticali da je rebalans dobar, jer je doneo nova sredstva za kapitalne investicije.

Odbornici su do sada usvojili 60 tačaka dnevnog reda, a trenutno se raspravlja o izboru direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća na osnovu konkursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: