Nagrada iz regiona za Matića i B92

Glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić dobio je nagradu "Ličnost broj 1 regiona" za oblast informisanja, a B92 je "Medijska-informativna najkompanija".

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2013.

20:14

Default images

Naime, u Sarajevu je održana 28. po redu manifestacija Izbor najboljih menadžera i kompanija u jugoistočnoj i srednjoj Evropi, na kojoj je učestvovalo oko 400 menadžera iz 14 zemalja Evrope.

Veranu Matiću je pripala nagrada "Ličnost broj 1 regiona" za oblast informisanja i razvoja medija, a B92 je dobio godišnju nagradu "Medijska-informativna najkompanija" za objektivno i istinito informisanje, nezavisnost, nepristrasnost, kreativnost i sjajne programske sadržaje.
Priznanje je uručio poznati novinar Zekerijah Smajić.

"Ovo je vredno regionalno priznanje koje govori i o tome da stručnjaci iz regiona odaju priznje profesionalnom i inovativnom radu koji nije samo liderski vezan za Srbiju već i za ceo region. Pored novinarskog rada B92, poznatom po kredibilnom informativnom programu i istraživačkom novinarstvu, naša komapnija razvija humantarne i socijalne akcije u Srbiji, ali humanitarne akcije se, takođe, prelivaju u region. I sam menadžerski rad sadrži ne samo održivo poslovanje, već i izuzetno snažno, kontinuirano prisustvo društveno-odgovornom poslovanju, kao obaveznom delu aktivnosti preduzeća. Izveštavanje o problemima često prate i konkretne akcije, kojima se, uz pomoć građana i zajednice, ti problemi rešavaju", rekao je Matić primajući nagradu.
Foto: B92
Na ceremoniji su proglašeni i najbolji menadžeri i kompanije, "Najministar" i "Najgradonačelnik", a uručeno je i 20 nagrada za najuspešnije u biznisu, u različitim kategorijama – mali, srednji i veliki biznis.

Nagradu je dobio Peter Sorensen, pradstavnik Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, a ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Srbije, Verica Kalanović, proglašena je "najministarku" u regionu.
Foto: B92
"Najgradonačelnik" je ove godine Veroljub Stevanović, čelnik Kragujevca.

O dodeli nagrada odučivao je nezavisni regionalni žiri na čijem čelu je Tomislav Antunović, privrednik iz Hrvatske, a nagrade dodeljuje Direkcija regionalne agencije za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine.

Prethodno je održana tradicionalna poslovna konferencija o regionalnoj saradnji i razvoju, koja je protekla u znaku ocena i procena – šta privredu Hrvatske i ostalih zemalja čeka nakon ulaska Hrvatske u EU i kakve mere za unapređenje privrede treba preduzimati.

Na skupu su govorili srpska ministarka Kalanović, ministri Mirko Šarović iz Bosne i Hercegovine i Erdal Trhulj, ministar u Vladi Federacije BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: