"Da je SPS jači pojeo bi nas žive"

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović odgovorila na opasku iz SPS-a da se SNS na lokalu ponaša neprincipijelno, rekavši da bi SPS pojeo SNS žive, da je jači.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.07.2013.

07:59

Default images

"Da imamo obrnutu situaciju, da je SPS tri puta jači nego što je SNS, treba li da kažem da bi nas žive pojeli? Svima je jasno da je SNS korektan partner i to najbolje pokazuje rad našeg predsednika Aleksandra Vučića", kazala je ministarka energetike odgovarajući na optužbe Branka Ružića da SNS gura SPS na lokalu u opoziciju.

Na napomenu da predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić poručuje i da korektnost SPS "ima granice", Mihajlović je za "Novosti" rekla:

"Nismo prešli nikakve granice. A možda smo čak kao stranka trpeli i kritike javnosti upravno zbog naše korektnosti prema koalicionim partnerima".

Navodeći da tokom jula očekuje razgovore oko rekonstrukcije Vlade, potpredsednica SNS je na pitanje koliko su osnovane spekulacije da će URS biti isključeni iz Vlade kazala da "zasad nismo razgovarali o promeni koalicionog sporazuma".

"Nismo razgovarali o podelama i drugim nazivima ministarstava, ali budite sigurni da ćemo razgovarati o svakom minitrastvu i svakom minitru. Srbija nema vremna za čekanje, niti za popravljanje greška koje su učinjen iz neznanja i nerada", rekla je Mihajlović. Ona je naglasila da u Srbiji mora da se radi, a upravo najviše moraju da rade nosioci državnih funkcija.

"Jer, ako jedan (Aleksandar) Vučić može da dolazi prvi na posao i da poslednji odlazi sa posla, da kompletan svoj život podredi promenama koje smo obećali, onda mislim da to moraju da urade svi. I ako se isti taj Vučić bori protiv kriminala i korupcije, onda svaki ministar, državni sekretar, pomoćnik dirtektor javnog preduzeća mora takodje da se bori", rekla je Mihajlović.

"Neverovatno je da šta god da se danas u Srbiji uradi, a dobro je, počev od započinjanja procesa pregovaranja, borbe protiv korupcije, smanjenja nezaposlenosti (prvi put smanjena stopa nezaposlenosti, sa 25,6 na 24,1 posto), rasta izvoza, najmanjeg deficit u budžetu, mi stalno slušamo da ništa ne valja. Pogledajte reakcije DS, LDP...Trebalo bi da budemo ponosni na sve ono što radi Vlada Srbije", rekla je ona.

"Mi iz SNS hoćemo da Srbija ide napred i da sa nama budu vredni, radni ljudi koji su spremni da se kao naš predsednik stranke lično žrtvuju za napredak ove zemlje. Nadjite mi jednog državnika koji svoj život stavlja na kocku, koji je spreman da pomogne i razgovara sa svima - od radnika, pa do najviših državnika i baš zbog toga Srbija danas veruje da ima nade. Tu nadu koju gradjani Srbije imaju, mi iz SNS nećemo prokockati", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: