DSS: Destrukcija morala u politici

DSS iz Kosovske Mitrovice saopštila je da smatra da dodeljivanje Vidovdanske povelje Aleksandru Vučiću govori o "destrukciji morala" na političkoj sceni Srbije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.06.2013.

14:36

Default images

Oni navode da je do sada Lazarevu povelju dobijao onaj koji je branio Kosovo i Metohiju, a ne onaj koji ga "dobrovoljno daje".

U saopštenju se još navodi da je Vučićeva poseta, helikopterom Vlade Kosova, na Vidovdan manastiru Dečane "u najmanju ruku deplasirana", jer se najveći srpski praznik, kako kažu, obeležava u manastiru Gračanica i na Gazimestanu uz prisustvo patrijarha, brojnih srpskih vladika i naroda.

"Ako je prvi potpredsednik Vlade Srbije želeo da u manastiru Dečane okaje kosovske grehe zbog izdaje, njegova poseta može biti i razumljiva, ali bojimo se da je visoki srpski zvaničnik želeo da izbegne kontakt sa narodom plašeći se njegovog gneva zbog predaje KiM", navodi se u saopštenju.

Iz DSS Kosovske MItrovice poručuju da je Vidovdan 2013. godine "dan srpske tuge, sramote i izdaje", a izdaja se, kako kažu, prikazuje kao pobeda dok "Srbija žrtvuje Kosovo zarad imaginarnog datuma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: