HR u EU: Tesla, crne zastave...

Hrvatska od 1. jula postaje članica EU, ali nisu svi zadovoljni zbog toga i pozivaju da u ponedeljak umesto zastava EU građani iznesu zastave crne boje.

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2013.

21:42

Default images

Na društvenoj mreži Fejsbuk otvorena je grupa "Crnim zastavama obeležimo 1. jul", preneo je zagrebački portal “Index.hr”.

"Pozivamo vas da 1. jula, kada Hrvatska pristupa EU, na svoje balkone i prozore iznesete crne zastave. Da bi bili deo ovog umetničkog performansa, dovoljna je drška metle i stara crna majica, jer - ni ne zaslužuju više!!", stoji u opisu grupe.

Prva crna "zastava" je, kako se navodi, već okačena.

Među brojnim vestima koje stižu iz komšiluka jeste i to što je za proslavu ulaska u EU na centralnom gradskom Trgu bana Jelačića u Zagrebu postavljen transformator Nikole Tesle, "kao primer izuzetnog hrvatskog stvaralaštva".

Inače, na Trgu će tokom večeri na nekoliko postalvjenih pozornica nastupiti čak 681 izvođač, dok će na obližnjim zgrada biti emitovane video projekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: