Stiže li na red rekonstrukcija?

Da li će razgovor vladajućih partija o rekonstrukciji Vlade biti održan sledeće sedmice, kao što je premijer najavio, još je neizvesno, kažu sagovornici Danasa.

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2013.

20:03

Default images

Mežutim, zasigurno se u narednim danima mogu očekivati sednice stranačkih organa SNS, SPS i URS.

Da se još ne zna tačan datum sastanka o rekonstrukciji, za Danas je potvrdilo i nekoliko ministara iz Vlade, koji napominju da ih još "niko nije zvao tim povodom".

Funkcioner SNS Zoran Babić ističe za Danas da u ovom trenutku nema konkretnog datuma razgovora o rekonstrukciji Vlade, jer su "sve vrste razgovora odložene bile za posle 28. juna" do kada se čekala odluka o EU o otvaranju pregovora.

"U svakom slučaju uskoro će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se raspravljati o svakom pojedincu koje je SNS delegirala na važna mesta u državnoj upravi. To će biti prilika da se svi pogledamo u ogledalo i vidimo šta smo i kako radili u prethodnih godinu dana", objašnjava Babić. Prema njegovim rečima, javnost će biti blagovremeno obaveštena kada sednice organa stranke budu zakazane.

Iste odgovore na pitanje kada će se raspravljati o rekonstrukciji dobili smo i od socijalista i URS. Portparol i poslanik SPS Đorđe Milićević kaže za Danas da su razgovori o promenama u Vladi ostavljeni za posle 28. juna, ali da još nema tačnog termina. "Ništa još nije zakazano. Svakako ćemo sada, kada je prošao petak, razmišljati o tome, a očekujem da ćemo uskoro imati i sednicu nekog od stranačkih organa", navodi Milićević.

I u URS ističu da za sada nije bilo zvaničnih razgovora o rekonstrukciji Vlade, ali da ova partija "spremno čeka sastanak sa koalicionim partnerima".

"Učestvovaćemo aktivno u tim razgovorima ako i kada oni budu sazvani, ali se mi kao partija ne pitamo o rekonstrukciji. URS će, nakon održanih lokalnih izbora u pojedinim gradovima i nakon odluke EU, sigurno narednih dana imati sednicu Predsedništva stranke, na kojima ćemo sumirati naše rezultate. Bez obzira na to da li će jedna od tema biti rekonstrukcija Vlade Srbije ili ne, vreme je da da se održi stranački sastanak", objašnjava za Danas portparol URS Marko Selaković.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da se o rekonstrukciji Vlade "mnogo pričalo, ali ne na pravom mestu".

"Vučić i ja smo rekli da su rezultati osnovno merilo funkcionisanja vlade i ona će opstati dok ima rezultata", rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, postignuti rezultati su kriterijum, kako za premijera, tako i za svakog ministra.

"To će biti sledeća tema, nismo do sada o tome razgovarali. Bitno je da je odluka Saveta EU signalni pištolj za start ili restart moderne Srbije, koja će uložiti sve napore da građani dobiju život kakav zaslužuju, a to znači da će na preispitivanje ići svi, od mene pa dalje, ministri državni sekretari...", najavio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: