Đukanović: Ne podnosim ostavku

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović poručio je u parlamentu da neće podneti ostavku na tu funkciju.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je u parlamentu, odgovarajući na pitanje lidera opozicione Socijalističke narodne partije Srđana Milića da li je tačno da će 13. jula podneti ostavku, odgovorio odrečno.

Neću podneti ostavku , kazao je Đukanović tokom premijerskog sata.

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore , održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jedan put dvomesečno u okviru redovnog zasedanja parlamenta, a Đukanoviću je ovo četvrti put da odgovara na pitanja poslanika od ponovnog izbora na funkciju šefa Vlade.

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta, čiji je lider Miodrag Lekić, bojkotuju rad parlamenta, zbog, kako su naveli, neregularnosti na predsedničkim izborima.

Sednica posvećena premijerskom satu počela je minutom ćutanja, povodom pogibije 18 rumunskih građana u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače i tragične smrti četvorice mladića koji stradali u Dobrim vodama kod Bara.

Ministarstvo inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore demantovalo je ranije danas navode funkcionera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića da su evropski zvaničnici, tokom zvanične posete premijera Mila Đukanovića Briselu, tražili da podnese ostavku.

Medojević je kazao da je jedan visoki zvaničnik Evropske unije obavestio Đukanovića, tokom njegove nedavne zvanične posete Briselu, da Unija očekuje njegovu bezuslovnu ostavku na mesto premijera.

Prilikom svih susreta kako sa visokim predstavnicima EU, tako i predstavnicama država članica, nikada, pa ni tokom poslednjeg boravka u Briselu, nije pominjana tema koju Medojević pominje. Naprotiv, prilikom svih susreta iskazana je puna podrška za nastavak saradnje sa Vladom Crne Gore, čiji je glavni spoljnopolitički prioritet evropska i evroatlantska integracija , navodi se u reagovanju Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu