Krkobabić:Datum će doći sam po sebi

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić kaže da je datum za početak pregovora sa EU samo jedna prolazna etapa u dugotrajnom procesu uređenja srpske države.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.06.2013.

09:33

Default images

On dodaje da datum očigledno ne zavisi samo od nas.

"Moramo, međutim, da činimo sve što je do nas da ne budemo kočnica. I mislim da ova vlast to i čini", rekao je Krkobabić u intervjuu današnjoj "Politici".

"Datum će doći sam po sebi, ali to ne treba da bude razlog da mi menjamo pravac našeg kretanja. Ako smo se opredelili za jedan put, idemo njime. On nije lak, ni brz, ni jednostavan, ali nastavljamo njime", rekao je on.

Na pitanje šta je izvesnije u slucaju nedobijanja datuma 28. juna - rekonstrukcija vlade koja se najavljuje ili izbori, Krkobabić je odgovorio da je to "u sferi spekulativnog, kao igra na berzi".

"U ovom momentu to ne zavisi od politicke opcije kojoj pripadam, to je nešto na šta nemamo bitan uticaj", dodao je on.

Krkobabić je kazao da rekonstrukciju vlade shvata kao "izvodenje odgovornosti do kraja, polaganje računa za kompletan rad, za ono za šta ste preuzeli odgovornost. I to treba da bude pravilo, kao što u firmama postoje obračuni, tromesečni, šestomesečni, devetomesečni, završni", rekao je on.

Krkobabić je kazao da je PUPS uvek spreman za izbore i da ih shvata kao mogućnost da gradjani ocene naš rad.

"Rekli smo da neće biti zamrzavanja plata i penzija i nema ih, zaštitili smo plate i penzije. Otklonili smo socijalnu tenziju - nemate ono što imate u Grčkoj i drugim zemljama. Imamo tu 13. penziju za koju smo se založili kao specijalan vid socijalne pomoći za gotovo pola miliona ljudi u Srbiji. Treća stvar sa kojom smo izašli jeste pospešivanje privredne aktivnosti i, kljucno, uvodenje trećeg sektora, sektora socijalnog preduzetništva. Taj zakon će se uskoro naći pred poslanicima", najavio je on.

Krkobabić je rekao da je provera rada javnih preduzeća nešto što je egzaktno i javno i da je ovaj sistem u prva tri meseca imao ucetvorostrucenu dobit u odnosu na prethodnu godinu, a i posle šest meseci, biće slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: