Šest medalja za srpske matematičare

Na 17. Juniorskoj matematičkoj olimpijadi koja se održava u Anataliji u Turskoj, učenici iz Srbije osvojili su šest medalja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2013.

22:39

Default images

Đaci iz Srbije osvojili su jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane, saopštila je večeras Matematička gimnazija.

Zlatnu medalju je osvojio Luka Vukelić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije, srebrne medalje su osvojili Jana Vučković, učenica 8. razreda Matematičke gimnazije, Tadija Mitrović, učenik 8. razreda Matematičke gimnazije i Ognjen Tošić, učenik 8. razreda Matematičke gimnazije.

Bronzu su poneli Danilo Tošović, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije i Stanislav Todorović, učenik prvog razreda gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na ovom takmičenju učestvovalo je dvadesetak zemalja.

Podsetimo, na inicijativu Matematičke gimnazije u Beogradu i Društva matematičara Srbije, Ministarstvo prosvete je donelo Rešenje o uvođenju dva ogledna odeljenja sedmog i osmog razreda osnovne škole u Matematičkoj gimnaziji, počev od školske 2004/2005. godine. Ova odeljenja su predviđena za darovite učenike iz matematike, fizike i informatike, koji su i ovog puta osvetlali obraz našj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: