Tači: Ostvaren suštinski napredak

Premijer Kosova Hašim Tači jutros izjavio da je "suštinski ostvaren dobar napredak" na njegovom sastanku s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem u Briselu.

Izvor: Beta

Petak, 21.06.2013.

07:25

Default images

Tači je rekao da se nada da će "primenom aprilskog sporazuma obe strane biti nagrađene zasluženim napretkom u sklopu svojih težnji za evro-atlantsku integraciju".

On je, posle petočasovnog sastanka s Dačićem i s visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, koji je ocenio kao "veoma konstruktivan", istakao da je razmotreno "održavanje lokalnih izbora na jesen, na kojima će moći da učestvuju i građani severa Kosova".

"Razmotrili smo pojedinosti organizacije tih izbora i posredničku ulogu koju u njima treba da ima Organizacija za bezbednosti i saradnju u Evropi (OEBS)", dodao je kosovski premijer.

Razgovori su, po njegovim rečima, "obuhvatili i policiju, i skoro imenovanje regionalnog komandira policije na severu Kosova, u skladu s kosovskim zakonoma i standardima".

"Ostvarili smo napredak o pitanju amnestije, ali su dvojica ministara pravde (Srbije i Kosova), sa svojim timovima, nastavila noćas raspravu s ciljem da se dođe do rešenja ovog pitanja", rekao je Tači novinarima.

Istakao je da je "suštinski ostvaren dobar napredak u cilju normalizacije odnosa Kosova i Srbije, a dogovorili smo se da se sledeći sastanak održi 8. jula".

"Nadam se da će, primenom aprilskog sporazuma, obe strane biti nagrađene zasluženim napretkom u sklopu svojih težnji za evro-atlantsku integraciju", rekao je kosovski premijer.

Tači je dodao da će na idućem sastanku biti reči o telekomunikacijama, a u međuvremenu radne grupe će nastaviti da tehnički rade na usaglašavanju tog pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: