Pirot: Deca polagala pogrešan test

Na polaganju prijemnog testa iz srpskog u OŠ "Sveti Sava" u Pirotu đacima su greškom podeljeni pogrešni testovi, kombinacija broj 2 umesto kombinacije broj 1.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2013.

12:37

Default images

Prava, tj. kombinacija 1 izvučena je juče u direktnom prenosu na RTS.

Direktor škole Ljubiša Đorić kaže da su gotovo svi članovi komisije u prenosu, koji je išao preko školskog ozvučenja, razumeli da đaci treba da rade test broj 2.

"Bili smo šokirani kada se testiranje završilo, kada smo ušli u kancelariju i videli rešenja testa broj 1. Nikakvih manipulacija nije bilo, jedino smo imail problema sa razglasom, nije se baš najbolje čulo, međutim, ja snosim punu odgovornost za to i izvinjavam se i roditeljima i đacima", rekao je direktor Đorić Tanjugu.

Po njegovim rečima, o ovom propustu je obavešteno Ministarstvo prosvete i ono će doneti konačnu odluku o tome kako treba postupiti.

"Jedino se tešim što je težina zadataka ujednačena u obe kombinacije, tako da neće biti problema da se i test broj 2 izboduje onako kako treba", dodao je Đorić.

Inače, danas je odloženo polaganje matematike, jer je test na prevaru otkriven pre polaganja. Novo polaganje zakazano je za sutra, do kada će se štampati novi, rezervni test, koji će čuvati policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: