"Biću predstavnik pri misiji EU"

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević izjavio da će on biti predstavnik Vlade pri misiji EU u Prištini, a ne kod privremenih kosovskih vlasti.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.06.2013.

20:28

Default images

"Ja ću biti predstavnik Vlade Srbije koji će biti stacioniran u zgradi EU u Prištini, i glavna tačka mog kontakta će biti institucije EU - visoki predstavnik EU na Kosovu, Euleks, pa i nešto što je ostalo od struktura UN, znači od UNMIK-a", rekao je Pavićević televiziji Pink.

Pavićević koji će sutra početi da radi u Prištini, istakao je da je njegove dužnosti jasno definisala Vlada Srbije i da će prvenstveno raditi na sprovođenju briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Dodao je da će prvog radnog dana održati niz sastanaka sa zvaničnicima iz Kancelarije visokog predstavnika EU i Euleksa.

Pavićević je rekao da će pomoći da se poveća broj Srba koji žive u Prištini, jer ih je tamo sada svega desetak, a pre 1999. godine bilo ih je oko 40.000.

"Oni koji su ostali mogu se izbrojati na prste obe ruke, možda malo više od toga, ne žive u toliko dobrim uslovima i nadam se da će se to brojčano stanje Srba uvećati i da će krenuti povratak i biti više ljudi koji će živeti u Prištini i na Kosovu", rekao je Pavićević.

"Koliko sam ja obavešten, u Prištini živi 17 Srba, a ja ću biti 18", rekao je ranije za B92 Pavićević.

Beograd i Priština razmeniće sutra oficire za vezu, a u Beograd će iz Prištine doći Ljuljzim Peci. On je, za razliku od Dejana Pavićevića, rekao u intervjuu za B92 da su zadaci koje će obavljati slični zadacima bilo kog šefa diplomatske misije i da se odnose na bilateralne odnose između dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: